Resurschef till Myndighetsavdelningen

Resurschef till Myndighetsavdelningen

Nu implementerar vi en ny roll på myndighetsavdelningen vilket ger dig en unik chans att söka drömjobbet...

Tycker du om att leda i en omväxlande roll?
Älskar du flexibilitet och att leda på olika nivåer?
Vill du vara en nyckelperson i vår verksamhet?
Då har vi uppdraget för dig!

Välkommen till myndighetsavdelningen på Hälsa,- vård- och omsorgsförvaltningen. Du hittar oss i nyrenoverade lokaler, mitt i centrala Malmö på Storgatan 20 med utsikt över gågatan och nära till allt vad staden har att erbjuda. I närheten finns butiker, restauranger, mataffärer och biografer.

Arbetsuppgifter

Som Resurschef växlar du mellan olika verksamheter inom myndighetsavdelningen då ditt ansvar är att tillfälligt ta hela eller delar av chefsansvaret i en sektion. Ditt uppdrag kan komma att vara både på sektionschefsnivå och enhetschefsnivå. Du förväntas även ta ansvar för tillfälliga projekt inom avdelningen och delta i samverkan med interna och externa parter. I rollen ingår ett tätt samarbete med dina chefskollegor inom avdelningen.

Som Resurschef ingår du i den ledningsgrupp där uppdraget finns. Du har ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget.
En del av ditt uppdrag är relationsskapande och du främjar en god samverkan med förvaltningens övriga verksamheter så som hemtjänst, hemsjukvård, rehab, särskilt boende och korttidsenhet samt slutenvård och primärvård. Den goda samverkan du skapar mot både interna och externa verksamheter är av största vikt för att du ska lyckas i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har Socionomutbildning eller utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Har du Ledarskapsutbildning och eller Projektledarutbildning är det en fördel för uppdraget. Du har minst tre års erfarenhet av uppdraget som chef/ledare inom myndighetsutövning med erfarenhet av budget-, personal- och verksamhetsansvar. Har du erfarenhet av att leda arbetsgrupper med flera professioner, leda inom äldreomsorgen, erfarenhet av projektledning och/eller erfarenhet av att leda medarbetare/chefer på olika nivåer så är även detta en fördel.

Som person är du den som leder, motiverar och förser andra med rätt förutsättningar för att nå uppsatta mål. Du skapar engagemang och delaktighet bland medarbetare. Du gillar att växla mellan olika verksamheter, något som ställer höga krav på din anpassningsförmåga, flexibilitet, helhetssyn, nyfikenhet och prestigelöshet.

Du har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter, ser möjligheter i förändringar, fånga upp ideér och förbättringsområden och arbetar med kvalitetsutveckling. Du har ett coachande och närvarande ledarskap är lyhörd och har lätt för att skapa goda relationer som du kan underhålla. Du använder dig av kraften i kommunikation för att förmedla information till dina medarbetare.

Då kommunikativ förmåga är väsentligt för uppdraget, är det viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift. För detta uppdraget krävs även en god digital kompetens.

Om arbetsplatsen

Avdelningen består av drygt 200 medarbetare och är indelad i tre enheter. I varje enhet finns en ledningsgrupp bestående av enhetschef, sektionschefer, assistent och utvecklingssekreterare.

I enheten för ”ordinärt boende” arbetar biståndshandläggare som ansvarar för utredning, bedömning och beslut av hemtjänstinsatser för brukare inom ordinärt boende.

I enheten ”SVU/Korttid” arbetar, assistenter, biståndshandläggare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor. Uppdraget är att genom god samverkan säkerställa en trygg och säker utskrivning från slutenvården samt uppföljning och planering inför hemgång från korttidsboende.

I enheten ”avgifter, boende och förmedling” arbetar assistenter, avgiftsadministratörer, sekreterare och biståndshandläggare mot brukare som blivit beviljad särskilt boende eller redan bor på särskilt boende. Enheten ansvarar även för förmedling som koordinerar korttidsplatser och växelvårdsplatser, samt stödjer hela avdelningen både administrativt och kompetensutvecklande.

Då Malmö är en cykelstad och vi förespråkar att ta cykeln framför bilen, så går givetvis ett utav stadens störst cykelstråk precis utanför kontorets entré på Storgatan. Skulle du ändå vilja köra bil till jobbet så finns det parkeringsgarage i närheten och även flera bussar och tåg som stannar i närområdet.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi kommer tillämpa löpande urval så vänta inte med din ansökan utan sök nu! Förstaintervjuer kommer hållas den 20/5 mellan kl.9-12 & den 26/5 mellan kl.10:30-16:30. Referensgrupp och fackliga intervjuer kommer hållas den 31/5 mellan 9-11 och Andraintervjuer den 1/6 mellan kl. 8-12.

Övrigt

Observera att vi i denna rekryeringsprocessen ersätter det personliga brevet med urvalsfrågor, detta för att säkerställa en kompetensbaserad rekrytering. Dina svar blir därför en viktig del i vårt urvalsarbete.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (8 dagar kvar)