Rektor sökes till förskoleförvaltningen Malmö stad

Rektor sökes till förskoleförvaltningen Malmö stad

Lockas du av ett rektorsuppdrag där du får bidra till en rolig, trygg och lärorik förskola för Malmö stads barn? Vi erbjuder dig en tjänst där du tillsammans med biträdande rektorer och förste förskollärare får möjlighet att strategiskt leda och utveckla flera förskolor. Förskoleförvaltningen i Malmö stad är en drivande aktör såväl i som utanför Sverige, hos oss får förskolefrågor fullt fokus och vi vill fortsätta att vara en kraft som visar vägen.

Vi söker nu en rektor till ett av våra förskoleområden i Oxie med ett ansvar för fem förskolor. Diamantens förskola, Lillstjärnans förskola, Linbärets förskola, Solglimtens förskola och Svängedammens förskola. - Vi tror att Rektorsuppdraget i Malmö stad är rätt för dig som lockas av att leda en stor kompetent ledningsgrupp om sex personer, där ni tillsammans får göra skillnad för barnen i ert område men också hela Malmö, säger rekryterande utbildningschef Jan-Ola Olsson.

Kanske finns du som vi söker efter bland våra befintliga medarbetare inom förvaltningen eller är du en extern sökande som känner dig redo att anta rektorsuppdraget i Malmö stad?

Arbetsuppgifter

I rollen som rektor har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla verksamheten inom ditt förskoleområde. Du har ansvar för verksamheternas kvalitet, kompetens, arbetsmiljö och ekonomi. Du sätter förskolans uppdrag och barnens bästa i fokus och kommunicerar mål och planer med dina medarbetare för att de ska se sin roll och betydelse för helheten. Du ansvarar för att dina förskolor utvecklas i enlighet med läroplanen och övriga styrdokuments mål och intentioner.

Tillsammans med dina tre biträdande rektorer och tre förste förskollärare bildar ni en ledningsgrupp för områdets förskolor. Här finns mycket kraft, kreativitet och samarbete och som rektor hos oss ingår du i detta värdefulla sammanhang. Du har det direkta personalansvaret för medarbetarna i din ledningsgrupp men det är de biträdande rektorerna som har personalansvar för förskollärare, barnskötare och pedagoger. Tillsammans skapar ni bra verksamheter!

Som rektor är du närvarande i verksamheten och bidrar med ett helhetsperspektiv och kvalitetstänkande för såväl ditt förskoleområde som i hela förskoleförvaltningen. Du visar riktningen i förskolans arbete, säkerställer att det finns en gemensam förståelse av uppdraget samt stödjer och uppmuntrar medarbetarnas gemensamma arbete.

Du har långsiktiga mål för dina förskolor och inspirerar till utveckling såväl i din ledningsgrupp som i utbildningsområdets rektorsgrupp. Som rektor hos oss får du möjligheten/förväntas bidra till hela staden och tillsammans med rektorskollegor verka för att öka likvärdigheten bland stadens förskolor.

Som rektor hos oss tror vi att du lockas av:
  • Möjligheten att ingå i ett sammanhang med fullt fokus på förskolefrågor.
  • Att leda andra ledare, dvs dina biträdande rektorer och förste förskollärare. I vårt förskoleområde är vi en mix av ledare som varit med länge och några nya. Vi är en ledningsgrupp med ett stort driv och engagemang!
  • Att göra skillnad för barn som verkligen behöver det.
  • Att ingå i en ledningsgrupp tillsammans med andra rektorer där det finns stort fokus på utveckling och möjlighet att påverka.
Kvalifikationer

Vem tror vi är rätt för uppdraget? Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning och som har minst tre års erfarenhet från ledningsuppdrag med medarbetaransvar alternativt erfarenhet från pedagogiskt ledningsuppdrag från förskole- alternativt skolverksamhet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att leda andra ledare men det är inget skallkrav.

Du är väl insatt i såväl det statliga som det kommunala uppdraget, har god kännedom om skollagen och har erfarenhet av arbetsmiljöarbete. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera intern och extern kommunikation, då du ibland kommer leda förvaltningsövergripande projekt och processer samt hantera situationer där du agerar talesperson.

Som rektor ser du möjligheter i förändring, har god förmåga att visa vägen framåt och leder med tillit. Med ett entusiasmerande och kommunikativt ledarskap som karaktäriseras av lyhördhet och handlingskraft fattar du kloka och modiga beslut som bidrar till utveckling. Självklart har du en positiv människosyn och tro på individens drivkraft. Du trivs att arbeta i en komplex och dynamisk miljö och trivs i rollen som förebild. Som rektor hos oss har du en vision, är trygg i din ledarroll och ser kraften av att arbeta tillsammans.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har cirka 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

Vi är organiserade i fyra utbildningsområden och varje utbildningsområde leds av en utbildningchef. Tillsammans med 10-12 rektorer per utbildningsområde ingår du i ledningsgruppen för ett av utbildningsområdena. Här kan du läsa mer om organisationen på förskoleförvaltningen. Förskoleförvaltningen - Malmö stad (malmo.se)

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Intervjuer planeras till vecka 43, måndagen den 24 oktober och fredagen den 28 oktober.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Jan-Ola Olsson
Telefon 0708-293216
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (16 dagar kvar)