Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en redovisningsekonom med ansvar för förvaltningens redovisning.

I tjänsten kommer du främst att arbeta med redovisningsfrågor vilket innebär att se till att förvaltningen följer såväl lagar, regler som koncerninterna riktlinjer. Du arbetar med bokslut och rapportering och allt som följer med detta. Rollen innebär att du kommer att vara ett viktigt stöd till dina kollegor inom förvaltningens ekonomiorganisation och verksamhetens chefer samt vara förvaltningens kontaktperson i olika nätverk kring redovisningsfrågor. Som en del i Malmö stads ekonomiorganisation har du tillgång till ett stort kontaktnät för erfarenhetsutbyte.

Tjänsten innefattar bland annat:
  • Självständigt och kvalificerat redovisningsarbete
  • Vara förvaltningens representant i sammanhang där redovisningsfrågor behandlas
  • Frågor kring attest, till exempel attestinstruktion och kontroller
  • Kontoavstämningar samt avstämningsarbete i koncernbokslut (motpartsavstämningar)
  • Kvalitetssäkra rutiner och riktlinjer kring redovisningsarbetet inom förvaltningen
  • Stödja och utbilda ekonomiorganisationen och chefer i redovisningsfrågor och frågor kring ekonomisystemet
  • Ansvara för årsbokslutsarbete och övriga bokslut samt rapportering i anslutning till dessa
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom redovisningsområdet, gärna i en större organisation.

Du behöver vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga, vara intresserad både av att lära och lära ut samt van att arbeta i team. Du är analytisk och lösningsfokuserad och har en förmåga att värdera frågor ur ett helhetsperspektiv. Vidare är du mån om att leverera kvalitet och arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt.

Vi förutsätter att du behärskar svenska, både i tal och skrift, samt har goda kunskaper i Officepaketet. Det är ett plus om du har erfarenhet från arbete med stora ekonomisystem, Raindance eller andra IT-system/verksamhetssystem så som Qlikview/QlikSense.

Arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi för att än mer säkerställa ett kompetensbaserat urval valt att rekrytera utan personligt brev och ber dig därför att inte bifoga något sådant, utan endast bifoga din CV.

Urval sker löpande.

Innan anställning vill vi att du visar upp relevant examensbevis samt id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Lejla Kazic
Telefon 073-157 69 36
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 maj 2022 (1 dag kvar)