Projektledare till serviceförvaltningens kansli- och utvecklingsavdelning

Projektledare till serviceförvaltningens kansli- och utvecklingsavdelning

Arbetsuppgifter

Vi söker en kommunikativ och målfokuserad kollega som vill vara med i det fortlöpande utvecklingsarbetet. I rollen som projektledare på kansli- och utvecklingsavdelningen driver du prestigelöst, systematiskt och lösningsfokuserat stora som små interna projekt/uppdrag utifrån förvaltningens behov och alltid med ett helhetsperspektiv. Du fungerar som ett stöd till avdelningschefen och tillsammans med kollegorna är du ett stöd till förvaltningsledningen och verksamheterna. Genom ditt arbete bidrar du till värdeskapande förändringsarbete samt god kvalitet och därigenom skapas nytta för dem som verksamheten är till för. Din uppgift är att planera, leda och genomföra olika projekt mot uppsatta mål inom beslutade ramar med hjälp av arbetsmodellen ”Projektstegen”. Ibland gör du det själv, ibland med hjälp av kollegor eller med flera projektdeltagare. Ditt arbete präglas av eget ansvar och stor delaktighet. Vi har ett tillitsbaserat och flexibelt arbetssätt, vilket bland annat innebär att vi erbjuder möjligheten till distansarbete.

Vi erbjuder ett roligt, omväxlande och utvecklande arbete med många kontaktytor och samarbetspartners, såväl internt som externt. Vi är ett kreativt och målinriktat gäng där humor tar stor plats och vi har en stor bredd i våra uppdrag och kan stötta dig när det behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning motsvarande minst 180 högskolepoäng inom samhällsvetenskap, service management eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet som projektledare. Du har även erfarenhet av förändringsledning. Det är meriterande att du har erfarenhet av liknande arbete inom kommunal, regional eller statlig förvaltning. Vi ser gärna att du kan använda dig av metoden tjänstedesign. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska såväl i tal som skrift. Vidare har du även goda kunskaper i Officepaketet.

För att lyckas i uppdraget är du lyhörd och har god förståelse för verksamheternas behov. Samtidigt är du bra på att sälja in nyttan av ditt arbete och har förmågan att engagera och entusiasmera medarbetare på olika nivåer. Du är bra på att bibehålla och skapa nya kontakter och relationer samt gillar att samarbeta för att nå bästa resultat i arbetet. I ditt arbete är du strategisk och strukturerad, du sätter tydliga prioriteringar och mål. I grunden trivs du i rörelsen av utveckling och förbättring och tänker både effektivitet och långsiktighet. Då du till stor del kommer att arbeta självständigt är det även viktigt att du har förmåga att ta egna initiativ och driva arbetet framåt. Du uttrycker dig på ett enkelt och tydligt sätt med fokus på målgruppen. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av och gillar att tala inför andra.

Om arbetsplatsen

Kansli- och utvecklingsavdelningens uppdrag är att stödja nämnd, förvaltningsledning och verksamheten. Detta gör vi genom att samordna, leda, styra, omvärldsbevaka och följa upp förvaltningens administrativa arbete. Avdelningen arbetar med kvalitet- och utvecklingsfrågor och har i uppdrag att skapa struktur för styrning och ledning och ge verksamheten stöd i gemensamma processer och frågor. Avdelningen bereder även beslutsunderlag och kvalitetssäkrar förvaltningens ärendeprocess och har förvaltningsövergripande samordningsansvar inom olika områden.

Serviceförvaltningens målbild för 2025 är Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden. Serviceförvaltningen är uppdelade i fem avdelningar och erbjuder Malmö stads förvaltningar allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Lena Lundin
Telefon 0768-881571
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 6 dec 2022 (1 dag kvar)