Projektledare för nytt introduktionsprogram inom larm och säkerhet

Projektledare för nytt introduktionsprogram inom larm och säkerhet

Arbetsuppgifter

Höstterminen 2023 startar vi på Agnesfrids gymnasium upp ett nytt introduktionsprogram inom larm och säkerhet. Utbildningen vänder sig till elever som saknar behörighet till yrkesprogram och som är motiverade att arbeta inom det larm- och säkerhetstekniska området, en bransch där framtidsutsikterna och möjligheterna till jobb är goda. Utbildningen löper under två års tid och studierna kommer varvas med praktik och ett nära branschsamarbete.

Vi söker nu en projektledare som ska förbereda inför uppstart av utbildningen och säkerställa att allt är på plats i mitten av augusti när vi välkomnar våra nya elever.

Uppdraget innebär bland annat att, i samarbete med förvaltningens avdelning för fysisk miljö, undersöka vilka ändringar som behöver göras i befintliga lokaler och se till att lokalerna anpassas efter de krav som utbildningen ställer. Projektledaren kommer också att ta fram ett pedagogiskt upplägg för utbildningen vilket innebär allt ifrån att säkerställa att vi har rätt utbildningsmaterial till att kartlägga vilken kompetens som kommer krävas bland personalen på skolan. En mycket viktig del är också att tidigt etablera branschkontakter för att säkerställa praktikplatser. Ett annat viktigt samarbete blir med kommunikationsavdelningen för att på bästa sätt marknadsföra den här satsningen och utbildningen.

För att vara framgångsrik i detta uppdrag och ro projektet i hamn ser vi det som absolut avgörande att du är bra på att bygga relationer, är initiativtagande samt skapar och drar nytta av nätverk. Du behöver ha ett starkt självledarskap och arbeta målmedvetet och resultatinriktat för att vi ska vara redo att starta upp utbildningen. För att kunna prioritera rätt och säkerställa att alla avgörande delar täcks in behöver du också vara analytisk och ha ett helhetsperspektiv.

Kvalifikationer

Vi välkomnar sökande med olika yrkesbakgrund och utbildning men det är helt klart en fördel och meriterande om du är utbildad yrkeslärare inom el- och energiprogrammet och/eller har en adekvat utbildning inom projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som projektledare och/eller har för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet inom skola. Tjänsten förutsätter att du har en god digital förmåga samt god svenska i tal och skrift.

Om du som söker är yrkeslärare inom el- och energi kan det finnas möjlighet att efter projektet fortsätta som undervisande yrkeslärare på utbildningen.

Om arbetsplatsen

Agnesfrids gymnasium i Malmö är en skola med såväl gymnasie- som vuxenutbildning. Skolan bedriver flera utbildningar, såsom det nationella fordons- och transportprogrammet samt de tre introduktionsprogrammen yrkesintroduktion, språkintroduktion och programinriktat val. Vi ger proffsig yrkesutbildning i välutrustade undervisningslokaler. Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ca 300 elever där vi satsar på små undervisningsgrupper för att få hög kvalité i våra utbildningar. Skolan är belägen i Fosieby med närhet till arbetsmarknaden och övriga samarbetspartners.

Vill du veta mer om oss? Besök: agnesfridsgymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Projektanställning t o m 2023-08-31
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Jonas Kristiansson
Telefon 0733399842
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 6 dec 2022 (4 dagar kvar)