Praktik i Malmö stad skolrestauranger

Praktik i Malmö stad skolrestauranger

Är du vår nya praktikant i Malmö stad skolrestauranger?

Intresserar du dig för mat och måltider, nutrition, miljö och hållbarhet, kommunikation, upphandling, arbetsmiljö och IT frågor, foodservice utrustning, säker livsmedelshantering eller samhällsvetenskap och vill du vara med och påverka?

Kan du svara ja till ett av ovanstående områden, och har du lust att prova på att jobba i en kommun, där du kommer få inblick i en politiskt styrd organisation? Så sök en spännande praktikplats hos oss på Malmö stad skolrestauranger.

Om skolrestauranger

Skolrestauranger har omkring 400 anställda och serverar dagligen närmare 45 000 portioner mat, som tillagas i ett 90-tal restauranger. Vårt mål är nöjda matgäster och detta kräver en ständig dialog och öppenhet mot alla våra gäster, stora som små. Vi arbetar långsiktigt mot målet att alla livsmedelsinköp ska vara ekologiska och ha en låg påverkan på miljö och klimat.

Som praktikant ingår du i skolrestaurangers stödenhet där du tillsammans med 16 specialister arbetar utifrån lagstiftning och stadens hållbarhetspolicy. Du är delaktig och sakkunnig inom ditt specialistområde. Genom intern support och utbildning för dina kollegor i skolköken, bidrar du till att stödja restaurangernas måluppfyllelse. Du får möjlighet att få erfarenhet av att skapa lösningar inom just ditt särskilda intresseområde och få inblick hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang.

Vi söker

Stödenheten söker främst men inte uteslutande kandidat-, master- eller PhDstuderande inom följande vetenskapliga områden: kost, mat och måltid, gastronomi, dietist/nutrition eller samhällsvetenskapliga utbildningar (statsvetenskap, miljö och hållbarhets vetenskap, mänskliga rättigheter).

Som person kommer du med nya idéer, infallsvinklar och insikter. Du är lösningsfokuserad och gör rationella bedömningar utifrån tillgänglig information och analys. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och initierar gärna effektiva förändringsinitiativ.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en unik inblick i en politiskt styrd kommunal verksamhet i en professionell och utvecklande miljö. Vi lägger stor vikt vid att du får ta ansvar, olika typer av uppdrag/uppgifter och goda möjligheter till att översätta teori till verklighet på högsta nivå. Du får också möjlighet att komma med ut i verksamheten som tex. skolköket.

Vi kommer överens om dina arbetsuppgifter utifrån dina personliga önskemål och de utbildningskrav som du måste uppfylla. Dina arbetsuppgifter skulle kunna bestå av följande:

 • Omvärldsbevakning och researchuppdrag
 • Skriva minnesanteckningar och besvara motioner
 • Svara på frågor från medborgare
 • Förberedda mötesmaterial till bland annat verksamhetsmöten
 • Hålla i utbildning inom ditt område

”Min tid på skolrestauranger har gett mig möjligheten att få applicera mina teoretiska kunskaper från skolan, på ett praktiskt sätt i verksamheten. Det som har varit så skönt var att det knappt kändes som en praktik, utan snarare som att jag var en ny kollega som kunde komma in och bidra med nya idéer och nya synsätt. Jag visste redan när jag började min praktik, att den offentliga måltiden bygger på väldigt många parametrar, men att ha fått se det i praktiken har varit otroligt lärorikt. Det roligaste med alla dessa parametrar, är alla utmaningar och möjligheter som medföljer. Det har känts viktigt för mig att få vara med och jobba för en mer hållbar framtid, där måltiden syftar till att tillgodose många behov.” Alexander Werholt

Om dig

Vi förväntar oss att du:

 • Har intresse för skolmat och måltidsfrågor
 • Har en hög akademisk eller professionell nivå
 • Är duktig på skriftlig och muntlig kommunikation
 • Har god samarbetsförmåga och ett glatt humör
 • Jobbar självständigt och initiativrikt

” Jag trivdes väldigt bra under min praktik på skolrestaurangers stödenhet. Det kändes inte som att jag var en praktikant utan en del av gänget. Jag blev väldig väl bemött och fick möjligheten att testa mina kunskaper inom arbetsmiljöfrågor. Arbetsuppgifter var utmanade, intressanta och mycket lärorika.” Kudret Karagöz

Praktiska upplysningar

 • Praktikperioden kommer vi överens om, men ju längre tid du kan ägna desto större ansvar kan du få.
 • Det är avgörande för tjänsten att du kan få merit-, och högskolepoäng under praktikperioden.
 • Vi är flexibla i förhållande till att uppfylla kraven från dina studier.
 • Arbetsplatsen är Henrik Smithsgatan 13, 205 80 Malmö.
 • Arbetstiden är max. 40 timmar i veckan, men vi är flexibla i förhållande till eventuell undervisning eller studiejobb.
 • Praktiken är inte avlönad.
 • Vi lämnar gärna referenser efter en lyckad praktikperiod.

 

Är du intresserad?

Skicka in din ansökan med cv. Om du är intresserad av en praktikperiod inom ett specifikt eller nischat område, så ange detta tydligt i din ansökan. Du är också välkommen att skicka en generell ansökan.

Intervjuer görs löpande efter överenskommelse. 

Kvalifikationer

Pågående eller avslutade studier på högskolenivå.

Ingen erfarenhet krävs.

Om arbetsplatsen

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1-10
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Övrigt
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (8 dagar kvar)