Planeringssekreterare vikariat förskoleförvaltningen

Planeringssekreterare vikariat förskoleförvaltningen

Arbetsuppgifter

Som planeringssekreterare på placeringsenheten ger du stadens invånare service kring ansökan och placering i förskola. Du handlägger och erbjuder förskoleplats, vilket innebär myndighetsutövning. I uppdraget ingår löpande kontakter och stöd till rektorer/biträdande rektorer, medborgarservice samt löpande administrativa uppgifter såsom till exempel diarieföring och kontrollräkning av utbetalningsunderlag. En arbetsdag på placeringsenheten innebär såväl självständigt arbete som nära samarbete med dina kollegor på och utanför enheten.

Under den närmsta tiden genomgår förvaltningen ett förändringsarbete. Detta kan innebära att organisation, uppdrag och arbetsuppgifter kan utvecklas och förändras över tid.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig med högskoleutbildning på minst kandidatnivå med inriktning mot exempelvis samhällskunskap, statsvetenskap eller pedagogik.
  • Du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning.
  • Du har mycket goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.
  • Du är en van användare av Office-paketet, framförallt Excel.
Meriterande för tjänsten är:
  • Erfarenhet från arbete inom förskola och/eller insikt i förskolans mål och uppdrag.
  • Kunskaper kring de lagrum som styr vår ärendehanteringsprocess såsom förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen
  • Du har tidigare erfarenhet av handläggning inom offentlig förvaltning och/eller statlig myndighet.
  • Språkliga kunskaper i tal och skrift utöver svenska och engelska
För att lyckas i denna roll krävs att du är lösningsfokuserad, ödmjuk och professionell. Då du har daglig kontakt med rektorer och andra företrädare för vår kärnverksamhet präglas detta samarbete av din flexibilitet och lyhördhet. Du behöver utöver det vara noggrann, strukturerad och trivas med en variation av arbetsuppgifter.

Om arbetsplatsen

På placeringsenheten handlägger enhetens 14 medarbetare ca 5000 erbjudanden om förskola per år. Ett av enhetens viktigaste uppdrag är att vara en lyhörd och flexibel stödfunktion till förvaltningens rektorer och biträdande rektorer i deras löpande verksamhetsplanering.

Som team värdesätter vi samarbete, kunskapsutbyte och flexibilitet. Vi har stort utbyte av varandra och värdesätter vår trivsel och positiva anda.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har cirka 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Vi har en omsättning på 3 miljarder kronor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Urval sker löpande och intervjuer kommer genomföras under vecka 28-30
Mer info
Kontaktperson Annie Molinder
Telefon 072-155 47 50
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (8 dagar kvar)