Pedagog till Kriscentrum Boende

Pedagog till Kriscentrum Boende

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en pedagog som ska arbeta med barnen på Kriscentrum Boende. Med tjänsten följer ett ansvar för att utveckla den pedagogiska verksamheten i boendet och vi vill gärna att du bidrar med idéer och tar initiativ till hur vi kan utveckla verksamheten. Det är ett direkt och nära arbete med barnen som vistas i boendet och i viss mån även deras förälder. På boendet finns barn mellan 0-18 år och även om tjänsten främst är inriktad på barn 0-6 år, behöver du vara bekväm med att arbeta med barn i alla åldrar.

Förutom de socionomer som arbetar i boendet kommer du även att samarbeta med den lärare, anställd av grundskoleförvaltningen, som undervisar barnen i boendet. Fokus är barnets utveckling men också relationen mellan barn och förälder. Vi söker dig som vill arbeta med särskilt utsatta barn och brinner för barnets rättigheter. Ditt arbete kommer att bedrivas i enlighet med barnkonventionen och med Traumamedveten omsorg som förhållningssätt. I tjänsten förekommer viss dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom pedagogik. Du har minst fem års erfarenhet från pedagogiskt arbete med barn i förskola, fritids- eller skola. Det är även meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av målgruppen särskilt utsatta barn sedan tidigare. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och det är meriterande om du behärskar något annat språk.

Då uppdraget till största del baseras på kommunikation är det av stor vikt att du är lyhörd och har god kommunikationsförmåga. I rollen är det viktigt att du har ett gott bemötande samt att du är serviceinriktad.

Vidare måste du kunna se vad som behövs i stunden och kunna anpassa dig efter olika förutsättningar. Du har en fingertoppskänsla vad avser samarbete och har lätt för att skapa och underhålla kontakter. Du är också strukturerad, kreativ och självständig i ditt arbete. Utifrån verksamhetens utformning är det av största vikt att du är stabil i uppdraget och inger förtroende. Eftersom arbetsplatsen är förlagd till Kriscentrum boende kan enbart kvinnliga sökanden komma i fråga för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Kriscentrum boende tar emot våldsutsatta barn och vuxna i behov skydd till följd av våld i nära relation. Alla placeringar föregås av beslut från socialtjänsten och kan ske såväl planerat som akut. Under hela placeringstiden samarbetar Kriscentrum Boendes personal nära placerande socialsekreterare.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Du anställs med titeln socialpedagog.

Urval sker den 24e augusti och intervjuer är planerade att hållas v.35.

I denna rekrytering har vi för att än mer säkerställa ett kompetensbaserat urval valt att rekrytera utan personligt brev och ber dig därför att inte bifoga något sådant, utan endast bifoga din CV.

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Madelene Ljungberg (tillgänglig för frågor v.33...
Telefon 070-637 55 51
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 aug 2022 (4 dagar kvar)