Omsorgspedagog

Omsorgspedagog

Arbetsuppgifter

Nu söker funktionsstödsförvaltningen en lyhörd och engagerad omsorgspedagog som vill fortsätta driva det viktiga arbetet med att införa en ny pedagogisk struktur inom enhet 4 på avdelningen LSS-bostäder. I rollen som omsorgspedagog ansvarar du tillsammans med övrig personal för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av insatser där det övergripande målet är att ha brukarens behov i centrum.

Vi arbetar enligt en tydliggörande pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig och förutsägbar som möjligt. Du som omsorgspedagog har som ansvar att:
  • driva och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten.
  • stödja övriga medarbetare i upprättande, uppföljning/utvärdering av genomförandeplaner.
  • kvalitetssäkra och följa upp genomförandeplaner, handlingsplaner och övrig dokumentation.
  • pedagogik och beslutade metoder implementeras i arbetet med brukaren.
  • följa upp användandet av pedagogik och beslutade metoder och vilket resultat som uppnås.
Du förväntas delta aktivt i förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarens bästa. I arbetet ingår att söka kunskap och hålla sig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS-området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Omvårdnadsarbete förekommer utifrån varje brukares individuella behov av stöd. Med din kompetens bidrar du till en meningsfull och trygg vistelse där verksamheten formas efter brukarens specifika styrkor, intressen och behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området, pedagogisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du behöver ha minst 1 års erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet samt erfarenhet av tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Vidare är erfarenhet av att leda olika pedagogiska resonemang utifrån varje enskild brukares behov samt att skriva genomförandeplaner och handlingsplaner ett krav. Har du erfarenhet från en ledarroll eller arbete med att leda andra ser vi det som meriterande.

För att trivas och lyckas i rollen krävs det att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Som omsorgspedagog arbetar du i nära samarbete med övrig personal och tillsammans skapar ni innehållet verksamheten. Det krävs att du är flexibel, lyhörd och kreativ samt har ett coachande förhållningssätt till dina kollegor.

Då arbetet innefattar möten med olika brukare och kollegor ställs höga krav på social smidighet och en trygghet i sig själv. Arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas i snabb takt och varpå det krävs att du är flexibel och kan skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut.

Arbetet kräver god datorvana samt att du kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Du behöver även ha goda kunskaper kring dokumentation.

Innehav av B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Om arbetsplatsen

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster:1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Pål Sander
Telefon 0721 58 36 06
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (7 dagar kvar)