Markmiljöspecialist med projektledaregenskaper

Markmiljöspecialist med projektledaregenskaper

Har du ett stort intresse för miljöfrågor och vill bidra med markmiljökompetens i en stor bredd av exploaterings-, infrastruktur- och bidragsprojekt inom Malmö Stad?

Till enheten för verksamhetsstöd inom stadsutvecklingsavdelningen söker vi nu en kollega som vill vara med att göra skillnad för ett hållbart Malmö.

Arbetsuppgifter

Till sektionen för processtöd inom stadsutvecklingsavdelningen välkomnar vi nu ytterligare en kollega till gruppen av markmiljöspecialister som idag består av fyra kollegor med flera olika ansvarsområden. Tillsammans har gruppen en bred och djup kompetens med varierad erfarenhet från både statlig, kommunal och privat sektor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att du ansvarar för att bedöma markens status och behov av markmiljöundersökningar och åtgärder utifrån kommunens ansvar som markägare och verksamhetsutövare. Detta genom att delta i olika typer av stadsutvecklingsprojekt där du bidrar med din expertis i olika projektskeden. Utöver detta driver och samordnar du även de statligt finansierade bidragsprojekt där kommunen och tekniska nämnden är huvudman för förorenad mark och saneringsåtgärder där det ej finns en ansvarig. Du driver hela processen från förstudier och utredningsarbetet till planering och genomförande av saneringsåtgärder utifrån beställarrollen. Som samordnare säkerställer du att bidragsprojekten fortlöper enligt uppsatta tidsplaner och budget.

Ditt uppdrag blir också att ta fram förfrågningsunderlag, hantera ramavtal och utvärdera offerter. Vidare är du också kontaktperson och kravställare gentemot såväl konsulter och entreprenörer som exploatörer i markmiljöfrågor.

Som markmiljöspecialist och samordnare för bidragsprojekten arbetar du såväl självständigt som i nära samarbete med övriga kollegor för att säkerställa att de åtgärder som utförs på kommunens uppdrag håller god kvalitet. Arbetet sker även i nära samarbete med projektledare och andra sakkunniga inom förvaltningen och du kommer även att samverka med andra förvaltningar och statliga myndigheter såsom Länsstyrelsen och Naturvårdsverket.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten söker vi dig som stämmer in på följande:
  • Teknisk eller naturvetenskaplig högskoleutbildning inom miljö, geovetenskap, samhällsbyggnad eller motsvarande. Alternativt motsvarande erfarenhet tillsammans med utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Bred erfarenhet av arbete med tekniska såväl som ekonomiska och juridiska frågeställningar rörande markmiljö, inklusive arbete med massbalans och med förorenade områden.
  • Erfarenhet av att driva och projekt- eller projekteringsleda
  • Tidigare erfarenhet av bidragssystemet och Naturvårdsverkets Kvalitetsmanual, antingen som beställare eller som konsult.
  • Erfarenhet av att driva, samordna och projektleda statligt finansierade bidragsprojekt är starkt meriterande.
  • Det är meriterande om du har arbetat med upphandlingar av konsultutredningar och entreprenader i enlighet med lagen om offentlig upphandling.
Tjänsten förutsätter att du har god förmåga att arbeta självständigt, planera och följa upp ditt arbete samt att ta egna initiativ. Med många interna och externa kontakter söker vi dig som drivs av att skapa välfungerande relationer och samarbete för att tillsammans möta verksamhetens behov. Som representant för ditt expertområde är du pedagogisk samt kostnads- och kvalitetsmedveten. För att lyckas driva bidragsprojekten söker vi dig med goda projektledaregenskaper och som har en mycket god förmåga att samordna de resurser som är involverade i projekten på ett effektivt och förtroendeingivande sätt. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska.

Om arbetsplatsen

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Läs gärna mer om vår verksamhet på Stadsutveckling - Malmö stad (malmo.se)

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Jobba i Malmö stad Jobb - Malmö stad (malmo.se)

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning:Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Sista ansökningsdag är den 18/12 och första intervjuer är planerade till v.2.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Ewa Sundström
Telefon 0709-341326
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (21 dagar kvar)