Malmö stad söker en bostadsförvaltare!

Malmö stad söker en bostadsförvaltare!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en bostadsförvaltare till kontraktssektionen som svarar för den juridiska, ekonomiska och tekniska förvaltningen av Malmö stads drygt 1500 inhyrda lägenheter för socialt boende och boende via bosättningslagen. I tjänsten kommer du att ha en aktiv kontakt med fastighetsägare angående förvaltningsfrågor.

Du arbetar även med förhandlingar med fastighetsägare för att bevara ett gott samarbete och för att säkerställa professionell hantering av våra lägenheter. Bland annat kommer du att, tillsammans med tillsynssektionen, vara ansvarig för att lägenheterna som vi förhyr sköts och är i gott skick.

Du kommer även att hyra in olika former av boenden vilket innebär ett tätt samarbete med olika fastighetsägare. För detta krävs att du har kunskaper om hyreslagen och är intresserad av att förhandla. Du kommer att arbeta med upprättandet av hyreskontrakt, utföra lägenhetsbesiktningar och hantera olika typer av hyresjuridiska frågor.

Du kommer även arbeta i nära kontakt med socialtjänsten i hyresgästärenden exempelvis avseende utredningar av störningar. Du har även möten med hyresgäster gällande dessa frågor.

Du kommer ingå i ett väl sammansvetsat team av duktiga förvaltare, där man hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom fastighetsföretagande eller motsvarande utbildning som vi bedömer som relevant för rollen. Du har yrkeserfarenhet av bostadsförvaltning och god kunskap om hyreslagstiftningen.

Vi ser det som mycket meriterande om du erfarenhet av bo-socialt arbete, som då exempelvis kan omfatta social hållbarhet, trygghet och trivsel, men också störningar, varningar och tillhörande uppföljning, exempelvis varningsbrev. Det är tillika meriterande om du har kännedom om social verksamhet och kunskaper i socialtjänstlagen. Har du erfarenhet av att arbeta i Momentum Fastighet är även detta meriterande.

För den här tjänsten krävs det att du har goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper utöver engelska är meriterande. Du är utåtriktad och serviceinriktad med en god samarbetsförmåga. I ditt arbete är du noggrann och strukturerad. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har god datavana och B-körkort.

Vad erbjuder vi dig?

Du kommer att få ett spännande, varierande och utvecklande jobb tillsammans med erfarna medarbetare med mångårig erfarenhet av både bostadsförvaltning och socialt arbete. Hos oss har du möjlighet att utveckla både ditt intresse för förvaltning och för människor samtidigt som du bidrar till att minska hemlösheten i Malmö. Du kommer att ha ett viktigt och meningsfullt uppdrag!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Peter Karlsson
Telefon 0704-286309
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Lokalvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (17 dagar kvar)