Logoped till Stenkulaskolans inkluderande hörselverksamhet

Logoped till Stenkulaskolans inkluderande hörselverksamhet

Arbetsuppgifter

På Stenkulaskolan går flera elever med hörselnedsättning från årskurs F-9. Som logoped tillför du logopedisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och den övergripande planeringen för eleverna med hörselnedsättning. Du arbetar hälsofrämjande och förebyggande utifrån individ-, grupp- och organisatoriskt perspektiv. Du bidrar med kunskap om elevers förutsättningar för lärande och behov av extra anpassningar och särskilt stöd ur ett logopediskt perspektiv. Du som söker behöver känna dig bekväm och kompetent att arbeta på gruppnivå, ute i verksamheten, nära eleverna och i samarbete med lärarna.

Du arbetar tillsammans med skolans elevhälsoteam och har ett genuint intresse för skolans alla elever med särskilt fokus på eleverna med hörselnedsättning. Du har en stor vilja att stödja eleverna att nå målen i skolan. Du arbetar i nära samarbete med specialpedagog/speciallärare för att inkludera eleverna i så stor utsträckning som möjligt i ordinarie undervisning. Arbetet kan även vara självständigt enligt styrdokument, lagstiftning och riktlinjer.

I logopedens uppdrag ingår att bedöma/utreda enskilda elever, till exempel som underlag inför beslut om särskilt stöd, upprättande av åtgärdsprogram och behov av fördjupad utredning. I uppdraget ingår särskilt stöd eller åtgärdande logopediska insatser för enskilda elever. På organisatorisk nivå kan i logopedens uppdrag ingå att: - bidra med kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling ur ett logopediskt perspektiv. - ge handledning/konsultation utifrån logopedisk kompetens till skolans medarbetare. - vara stöd till skolledning vid frågor och skolutveckling utifrån ett logopediskt perspektiv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Du har god förmåga att själv organisera och strukturera ditt arbete. Du behöver kunna hålla i och driva ärenden samt följa upp och utvärdera. Du behöver vara en trygg och stabil person som kan anpassa ditt sätt att stötta och möta elever och kollegor, så att det passar den aktuella situationen. Du har god förståelse för hur barn och unga tar till sig kunskap och kan skapa lärandesituationer utifrån barnens behov.

För tjänsten krävs det att du behärskar svenska språket fullständigt samt har en god kommunikativ förmåga.

Som logoped på Stenkulaskolan ska du ha hög kompetens gällande att skapa en tillgänglig lärmiljö för elever med hörselnedsättning. TAKK, teckenspråk, arbete med visuellt stöd är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt för att förändra världen? På Stenkulaskolan jobbar vi med inriktningen att göra världen till en bättre plats. Detta sker genom ett inkluderande förhållningssätt där vi ser till hela barnet och fokuserar på lärande, välbefinnande och likvärdighet. För oss är skolan ingen institution utan en del av samhället och en pusselbit för framtiden. Vi är en Apple Distinguished School och arbetar således mycket digitalt för att kunna inkludera fler barn och förenkla vardagen för såväl barn som vuxna på skolan. Vår skola är en F-9 skola med inkluderande hörselverksamhet samt central autismverksamhet. Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola! Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Johanna Pärlendal
Telefon 0703-083491
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 juli 2022 (4 dagar kvar)