Lärare i idrott och hälsa för åk. 6-9 till Munkhätteskolan

Lärare i idrott och hälsa för åk. 6-9 till Munkhätteskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill undervisa i idrott för årskurs 6-9 samt för vår specialverksamhet. Du kommer att tillhöra ett dynamiskt arbetslag och din närmsta chef är en biträdande rektor som leder med stort förtroende för dig som medarbetare. På Munkhätteskolan ansvara du tillsammans med två kolleger för all idrottsundervisning på skolan. Dina kolleger är utbildade, drivna och engagerade vilket leder till konstant utveckling och inspiration för varandra. Tjänsten ligger på högstadiet men en del undervisning i åk 6 förekommer mentorskapet delas med en annan kollega och ni tillsammans ansvarar för en klass. Under de senaste åren har idrottsundervisningen utvecklats där den ständigt ökade måluppfyllelsen i ämnet är ett bevis på god kvalitativ undervisning.

Munkhätteskolan värdesätter och prioriterar de praktisk-estetiska ämnen högt, vilket innebär att du som lärare inom dessa ämnen alltid har god tillgång till utrustning och material. Idrottsundervisningen bedrivs för högstadiet i Heleneholmshallen och på de olika idrottsplatserna i nära anslutning till skolan. Heleneholmshallen är totalrenoverades förra året och har goda förutsättningar för en kvalitativ undervisning. I närområdet finns även stora grönområden som möjliggör utomhusaktivitet.

I din undervisning ser vi gärna att du är kreativ och innovativ, ständigt på jakt efter nya sätt att både utbilda och främja dina elevers fortbildning. För dig är det viktigt att kontinuerligt utvecklas, och att skapa en god lär-och arbetsmiljö för både dina elever och dina kolleger.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 7-9 i idrott och hälsa och med fördel ytterligare ett ämne till. Erfarenheter av att arbeta med specialverksamheter är meriterande.

För att du ska trivas på Munkhätteskolan tror vi att du är nytänkande och vågar testa på nya tillvägagångsätt. Du är flexibel och anpassar din undervisning sett utifrån behov. Du tycker olikheter berikar och är intresserad av hur vi kan verka tillsammans för att skapa varje elevs bästa skola. Din didaktiska och pedagogiska förmåga skapar en utvecklande och aktiv läromiljö för dina elever.

Du har även insikt i skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Att ditt arbete utvecklas i takt med evidensbaserad forskning är en självklarhet och du kan med lätthet nyttja de digitala verktyg som finns att tillgå.

Tror du att Munkhätteskolan skulle passa just dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Munkhätteskolans vision är att alla elever är allas elever. Med långsiktiga mål åtföljt av dagliga insatser ser vi förbättrade resultat och relationer. Skolan följer ett tillitsbaserat ledarskap där du som anställd får möjlighet att ta ansvar och utvecklas inom verksamheten.

Vår skola är en inkluderande F-9 skola med strax över 600 elever och 140 medarbetare. Enheten Team Munkhättan, för elever med rörelsehinder och kommunikationssvårigheter, är en inkluderad del av verksamheten. Höstterminen 2020 startade vi även en grundsärskola. Vi är stolta över mångfalden och den breda kompetensen som skolan besitter.

Skolan har ett välbemannat elevhälsoteam som tillsammans med skolans medarbetare verkar förebyggande och hälsofrämjande utifrån EHM (elevhälsomötet). Arbetsmodellen möjliggör en givande samverkan där allas kompetens och profession nyttjas.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

På grund av semestertider kan rekryteringsprocessen dra ut på tiden, vi uppskattar ert tålamod kring detta.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Martina Matanovic
Telefon 0728877855
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 juli 2022 (8 dagar kvar)