Lärare Fy, Ke, Bi åk 7-9 till Rönnenskolan

Lärare Fy, Ke, Bi åk 7-9 till Rönnenskolan

Arbetsuppgifter

Till Rönnenskolan söker vi nu en lärare i Biologi, fysik och kemi.

På skolan arbetar vi utifrån TFS-lärandemodell där vi skapar tydliga lärandemål i varje arbetsområde. Arbetet lägger du tillsammans med dina kollegor upp i PLC-gruppen, under avsatt tid, PLC-gruppen leds av en facilitator med fokus på att hitta precision i undervisningen. Här blir du en viktig del av gruppen.

Vi ser att du skapar goda relationer med elever och kollegor, har höga förväntningar samt en stark tilltro till elevernas förmåga. Du håller dig uppdaterad inom aktuell forskning och arbetar systematiskt för att utveckla din undervisning.

Med utgångspunkt i aktuell forskning och beprövad erfarenhet planerar du din undervisning, där du kan visa på samband mellan dina undervisningsstrategier och dina elevers resultat. Dina undervisningsmetoder är varierade och allsidiga och ger alla elever förutsättningar att nå goda resultat. Att arbeta med elevinflytande är viktigt för dig och du skapar ett tryggt och tillåtande klimat i klassrummet. Språkutvecklande strategier och ett formativt förhållningssätt genomsyrar din undervisning.

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare med behörighet i biologi, fysik och kemi för grundskolans senare år. Det är meriterande om du har en bred behörighet inom NO- ämnesblocket.

Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Du klarar av utmaningar, deltar i skolans utveckling och har hög social kompetens.

Du har god datorvana och vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av att använda IT i din undervisning. Då Malmö stads skolor använder sig av Google Apps for Education är det en stor fördel om du har erfarenhet av denna applikation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Välkommen till en skola att längta till och gå berikad ifrån. Rönnenskolan är en högstadieskola med beräknat 10 klasser till hösten. Vi söker dig som har förmåga att bedriva ämnesutveckling på ett systematiskt och målinriktat sätt tillsammans med dina kollegor. Du är genuint intresserad av att skapa meningsfulla sammanhang med de människor du träffar och du lever som du lär. Det är av största vikt att du kan möta varje elev utifrån ett relationellt och språkutvecklande förhållningssätt. Det är viktigt att du är intresserad av och ser fördelen av att samarbeta med dina kollegor. På Rönnenskolan samarbetar alla vuxna för att på bästa sätt stötta eleverna i deras kunskapsmässiga- och sociala utveckling. Vi vill skapa en delaktighet och lever efter mottot ”Alla elever är allas elever”. Vårt arbete präglas av ett kollaborativt lärande, där vi lär varandra men också lär av varandra. Vi har en stark övertygelse att 1 plus 1 faktiskt blir 3. Det är när vi arbetar tillsammans som vi också når bäst resultat. Vi använder data för att hitta precision i vårt arbete och tror på att vi måste ha undersökande förhållningssätt där vi vågar tänka kritiskt men också vågar stanna upp och gräva där vi står för att komma till kärnan av varje problem. Vår vision är att skapa en skola som gör skillnad och möter en okänd framtids behov genom att lägga upp en undervisning som är byggd på 21st Century Skills. Vi vill rusta våra elever inför framtiden genom att ge dem strategier som gör att de klarar av morgondagens utmaningar.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Anette Petersson
Telefon 073-233 01 53
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 juli 2022 (4 dagar kvar)