Kranbilsförare

Kranbilsförare

Arbetsuppgifter

Vi söker två Kranbilsförare för att utföra anläggningstransporter med lastbil inom Malmö stad. Du kommer att ingå i ett arbetslag om ca ett femtontal chaufförer, transportsamordnare och sektionschef. Ledningen stödjer och förser dig med nya uppdrag och följer upp att kundbeställningarna levereras och utgör länken mellan kunden och dig.

Du ska trivas med att vara ett av våra ansikten utåt och representera Malmö stad på ett trevligt och vänligt sätt i kontakten med Malmöborna och våra kunder. Du kommer att få jobba med en modern och miljöanpassad fordonspark och vår ambition är att våra chaufförer ska kunna köra flera av våra fordon och bemästra inte enbart transporter med lastbil i kombination med kran och skopkörning utan även lastväxlare, schaktbil, sågbil, potthålslagning med asfaltsaggregat på lastbilen mm.

Kvalifikationer

För att kunna söka tjänsten skall du ha:
 • Gymnasieutbildning inom transport, entreprenad eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig.
 • minst 1 års erfarenhet av bygg- och anläggningstransporter
 • minst C-körkort
 • giltig YKB
 • säkerhet på väg
 • krankort över 18 tonmeter
 • mycket god erfarenhet av arbete med kran och skopa
 • goda kunskaper i svenska språket, såväl i tal som skrift
 • goda kunskaper samt minst 1 års erfarenhet av arbete med lastväxlare.
Det är meriterande om du har:
 • genomgått vidareutbildning inom fordonstrafik, som till exempel sågbil, arbete på väg, CEkörkort, truckkort och maskinförarutbildning samt har erfarenhet av arbete med schaktbil.
 • minst 3 års dokumenterad erfarenhet av belysningsarbete i stadsmiljö, det vill säga kunskap och erfarenhet av stolpsättning, utbyte av befintlig stolpe, armaturbyten, kunna hantera trumlyft, kunna utföra kabelfelsgrävning samt även kunna förstå ritningsunderlag (ledningskoll och dylikt) på det som skall utföras, vi vill gärna att du har genomgått ESA utbildning.
 • erfarenhet av att ha bistått med kabeldragning samt varit behjälplig vid diverse installationer.
 • Truckkort samt utbildning i heta arbeten.
För att klara din arbetsroll hos oss måste du kunna visa prov på noggrannhet och ordningssinne, samt kunna ta ansvar för dina uppdrag och våra gemensamma fordon och redskap. Samtidigt ska du också ha förmågan att anpassa dig till ändrade förhållanden.

Om arbetsplatsen

Vi är idag över 500 anställda på Kommunteknik och omsätter 770 miljoner. Detta är Kommuntekniks uppdrag:

Kommunteknik ska tillgodose behovet av en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll och skötsel inom gator, park och fastigheter samt beredskap och teknisk service.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Vi kommer kalla till intervju löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Gösta Wremert
Telefon 0702-114180
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (12 dagar kvar)