Koststrateg med inriktning systemförvaltning

Koststrateg med inriktning systemförvaltning

Arbetsuppgifter

I rollen som koststrateg inom måltidsverksamheten läggs stort fokus på förvaltande och utveckling av skolrestaurangers kostdatasystem. Ett system som dagligen används i våra skolkök och som är länken mellan ekonomi, måltidsplanering och uppföljning. I ditt uppdrag ingår intern support och utbildning i kostdatasystemet för dina kollegor i skolköken och du bidrar på så sätt till att underlätta det dagliga arbetet i köken. Du kommer ha en viktig roll i det arbete som just nu pågår med att införa ett nytt kostdatasystem, du behöver förstå hur andra system påverkar det system du själv förvaltar. Vårt förändringsarbete har stort fokus på digitalisering som kommer innebära nya sätt att arbeta med hela måltidsprocessen.

Du arbetar även med administration i kostdatasystemet och tillsammans med måltidsutvecklaren stöttar och planerar du vid behov i menyplaneringen.

I din roll som koststrateg/systemförvaltare ingår bland annat att
 • ta fram förvaltningsplan tillsammans med verksamheten
 • arbeta med vidareutveckling av systemet tillsammans med verksamheten och leverantören
 • omvandla verksamhetsbehov till kravställning på system och systemleverantör
 • planera, leda och genomföra aktiviteter för systemförändringar, vidareutveckling och underhållsarbete
 • samordna relevanta användarforum och koordinera, prioritera och planera aktiviteter och utbildningar
 • ta fram och underhålla rutiner, användarinstruktioner och annan relevant systeminformation
 • tillsammans med systemadministratörerna hantera support, incidenter och driftstörningar i systemet och samordna detta tillsammans med systemleverantör och IT-organisation i Malmö stad
 • samordna leveranser från systemleverantörer och IT-organisation i Malmö stad (krav, testning, installationer)
 • ansvara för uppföljning avtal, licenser och kostnader
 • ansvara för uppföljning av systemets följsamhet med lagar och Malmö stads krav.
I rollen samverkar du ofta med andra, inom förvaltningen men också externt. I ditt arbete kommer du särskilt att ha ett nära samarbete med måltidsutvecklaren, vår restaurangpersonal på våra skolkök och andra specialister inom vår måltidsverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • dokumenterad utbildning på högskolenivå kostvetare/kostekonom eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt
 • erfarenhet av systemförvaltning eller systemadministration
 • erfarenhet av att hålla utbildningar för olika typer av grupper
 • erfarenhet av att självständigt driva, planera och fullfölja uppdrag
 • mycket goda kunskaper i Office-program så som Word, Excel, Powerpoint, Outlook
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • erfarenhet av arbete i en måltidsorganisation
 • erfarenhet av att leda projekt
 • erfarenhet av processarbete
Som person visar du förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang och kommer med nya idéer, infallsvinklar och insikter. Du är lösningsfokuserad och gör rationella bedömningar utifrån tillgänglig information och analys. Du söker möjligheter till förbättring av organisationen och initierar gärna effektiva förändringsinitiativ.

I ditt arbete sätter du tydliga och definierade mål, planerar aktiviteter och projekt i god tid samt tar hänsyn till eventuella förändringar och yttre omständigheter. Du identifierar och säkerställer resurser som behövs för att utföra uppgifter och du säkerställer att uppsatta mål och milstolpar uppnås.

Om arbetsplatsen

Skolrestauranger har omkring 400 anställda och serverar dagligen närmare 45 000 portioner mat, som tillagas i ett 90-tal restauranger. Vårt mål är nöjda matgäster och detta kräver en ständig dialog och öppenhet mot alla våra gäster, stora som små. Vi arbetar långsiktigt mot målet att alla livsmedelsinköp ska vara ekologiska och ha en låg påverkan på miljö och klimat.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad har en lagstadgad skyldighet att säkerställa att alla som anställs och som ska arbeta i vår organisation har ett giltigt arbetstillstånd.

Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna ett giltigt registerutdrag. Belastningsregistret:
Övrigt arbete med barn, e-tjänst Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Joel Norén
Telefon 040-34 12 62
Område Malmö stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (9 dagar kvar)