Kommunikatör till miljöförvaltningen

Kommunikatör till miljöförvaltningen

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kommunikatörskollegor och i nära samarbete med chefer och sakkunniga ansvarar du för den interna och externa kommunikationen på förvaltningen. Tjänstens fokus ligger på miljöstrategiska avdelningen, där du arbetar med kommunikation för hållbar utveckling i olika processer och projekt. Ditt huvuduppdrag är att planera, samordna och praktiskt arbeta med kommunikationen i Malmö stads arbete med att nå målen i miljöprogrammet.

I arbetet ingår kommunikationsplanering, att stötta chefer och projektledning i kommunikationsfrågor, samordna kommunikationsinsatser, leda och delta i kommunikationsgrupper internt och externt, samordna och producera innehåll till webb och sociala medier, samt ta fram andra kommunikationsprodukter på förvaltningen eller i samarbete med extern byrå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, strategisk kommunikation eller motsvarande, av arbetsgivaren bedömd som likvärdig, utbildning.

Du är en kommunikatör som uttrycker dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Du har erfarenhet av att driva kommunikationsprojekt, gärna i en kommun, en större organisation eller i projekt. Du är duktig på att stötta chefer och medarbetare i utvecklingsarbete.

Du växlar enkelt mellan strategiskt och operativt arbete och kan webb och sociala medier. Du har erfarenhet av Adobe Creative Suite.

Vi söker en prestigelös person som har lätt för att tänka helhet och samarbeta och som kan skapa och etablera kontaktnät. Du är en initiativrik och tydlig kommunikatör som snabbt kan sätta dig in i nya arbetsområden och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Om arbetsplatsen

Kommunikationenheten på miljöförvaltningen består av åtta medarbetare med uppdrag att kommunicera Malmö stads klimat- och miljöarbete. Vi är ett prestigelöst arbetslag som samarbetar, delar idéer och hjälps åt med det mesta. Vi arbetar både strategiskt och praktiskt med intern och extern kommunikation. Det innebär att vi tillsammans planerar, utvecklar, samordnar, kvalitetssäkrar och följer upp förvaltningens kommunikationsarbete.

I vårt uppdrag ingår att, tillsammans med verksamheten, analysera behoven av kommunikation, välja strategier och kanaler, formulera budskap och genomföra aktiviteter och uppföljning. Kommunikationsenheten ansvarar också för miljöförvaltningens reception och arbetar med frågor som rör förvaltningens digitala utveckling.

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att göra ett bra jobb och trivas hos på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo

Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen

Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad
Mer info
Kontaktperson Malin Sandström
Telefon 040-34 20 64 15
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (5 dagar kvar)