Kommunikatör till Malmö stadsbyggnadskontor

Kommunikatör till Malmö stadsbyggnadskontor

Malmö växer. Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Att bygga framtidens Malmö är ett lagarbete med många inblandade och stadsbyggnadskontoret har en central roll i detta uppdrag. Vill du vara med och forma nästa kapitel för staden, och för stadsbyggnadskontoret?

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

Är du van vid att fungera som stöd och rådgivare, samtidigt som du älskar det kommunikativa hantverket? Har du ett intresse för arkitektur och samhällsfrågor? Då kanske det är dig vi söker!

Du välkomnas till ett härligt gäng kommunikatörer som alla arbetar för att på bästa sätt stötta stadsbyggnadskontorets chefer och medarbetare. För att snabbt komma in i din roll ser vi att du är skicklig på att sätta dig in i komplexa frågor och processer. Vi erbjuder dig en varierad vardag med skiftande tempo och det är därför viktigt att du kan planera och omprioritera vid behov. Vidare är du en lyhörd person som tycker om att samarbeta och som har lätt för att bygga förtroende och goda relationer, såväl internt som externt.

För att komma till din rätta i rollen som kommunikatör hos oss så ser vi att du har en för rollen relevant högskoleexamen, flerårig yrkeserfarenhet av kommunikationsarbete och erfarenhet av att projektleda kommunikationsuppdrag. Kunskap om och intresse för stadsutvecklingsprocessen är önskvärt. För att kunna möta olika målgrupper krävs att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift.

Du är van vid att arbeta med sociala medier, marknadsföring, copy och produktion i digitala kanaler. Det är en självklarhet för dig att sätta en marknadsföringsbudget, följa upp marknadsföringsinsatser och göra analyser för att ständigt vidareutveckla koncept. Du har erfarenhet av att arbeta med Ads Manager.

Vi förutsätter att du har god datorvana och kan arbeta med programvaror inom Adobe CS, där Adobe InDesign och Photoshop är viktigast. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med Canva, Premiere Pro eller After Effects. Du har en naturlig fallenhet för ord och meningsuppbyggnad. Du är kreativ, driven och brinner för nya sätt att nå ut till olika målgrupper.

Sist men inte minst vill vi att du med din initiativförmåga, kreativitet och laganda är med och bidrar till Malmös stadsutvecklingsprocess.

Varmt välkommen med din ansökan, och tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontorets kommunikationsenhet består av idag sju medarbetare och en kommunikationschef. Enheten ansvarar för att ge stöd i internt och externt kommunikationsarbete, mediekontakter, omvärldsbevakning och studiebesöksverksamhet. Enheten leder och samordnar arbetet med intranätet, externa webbplatsen malmo.se samt producerar text, bild, film och layout.

Stadsbyggnadskontoret är myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Vi arbetar för malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 230 medarbetare förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet som man kan förväntas sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och malmöborna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Mer info
Kontaktperson Malin Tykesson
Telefon 0709-342456
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (2 dagar kvar)