Kommunikatör med fokus på internkommunikation

Kommunikatör med fokus på internkommunikation

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen av stadskontoret i Malmö stad? Har du gedigen erfarenhet av strategisk intern kommunikation, ledningskommunikation och förändringskommunikation?

Som kommunikatör är du vår nyckelperson i arbetet med att driva och utveckla stadskontorets interna kommunikation. I tjänsten ingår därför både strategiskt och operativt kommunikationsstöd i nära samarbete med stadskontorets ledning och avdelningen intern ledning och stöd.

Stadskontoret befinner sig just nu i en spännande fas där förvaltningens position och uppdrag i staden tydliggörs. Detta arbete kommer att fungera som grund för vidare utveckling av förvaltningens arbete med bland annat ledarskap och medarbetarskap. Här har du som kommunikatör en central roll för att genom väl avvägda och planerade kommunikationsinsatser och rådgivning se till att få fart och utväxling på det förändringsarbete som pågår.

Du blir en del av enheten HR & kommunikation vilket ger stora möjligheter att stärka stadskontoret som arbetsplats och arbetsgivarvarumärket. Som kommunikatör på stadskontoret har du även tillgång till ett nätverk av andra kommunikatörer och kompetenser inom kommunikationsområdet i hela Malmö stad. Du har också ett nära samarbete med kollegorna på kommunikationsavdelningen, för att tillsammans utveckla ett kvalificerat och verksamhetsorienterat kommunikationsstöd på stadskontoret.

I rollen ingår bland annat följande uppdrag:
  • Strategisk intern kommunikation i form av lednings-, förändrings- och projektkommunikation.
  • Driva och utveckla ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd till förvaltningsledningen och chefer på olika nivåer inom stadskontoret.
  • Bygga vidare på kommunikationssystemet för stadskontorets interna kommunikation
  • Rådgivning, analys, planering, genomförande samt uppföljning av kommunikationsinsatser.
  • Arbeta för att stärka stadskontorets arbetsgivarvarumärke
  • Strategiskt arbete med den kommunikativa organisationen, tillsammans med kommunikatörerna på kommunikationsavdelningen
  • Övrigt förekommande arbete inom kommunikationsområdet
Kvalifikationer

Vi letar efter dig som är en erfaren kommunikatör med högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, gärna med inriktning mot strategisk kommunikation eller motsvarande, alternativt annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att lyckas i tjänsten ska du ha jobbat både strategiskt och operativt med utveckling av organisationers kommunikation. Du har erfarenhet av att arbeta med intern kommunikation och att stötta verksamheter i att utveckla sin kommunikationsförmåga. Du har även erfarenhet av att arbeta med ledningskommunikation, förändringskommunikation och att skapa goda kommunikativa förutsättningar. Du har även förståelse för hur det är att vara chef och erfarenhet av att stödja chefer i deras kommunikativa uppdrag. Erfarenhet av att vara rådgivare och strategiskt bollplank i kommunikationsfrågor är ett krav.

Vi ser gärna att du är strukturerad, effektiv och analytisk med god förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. Som person har du därför en naturlig fallenhet för att se helheter, att utifrån en verksamhets kontext se hur allt hänger ihop och vad som behövs göras för att kommunicera ett sammanhållet budskap.

Arbetet kräver att du är självgående, tar initiativ och driver dina frågor framåt. Drivet kombineras med en förmåga att skapa nya relationer och bygga nätverk. Du har lätt för att hantera situationer som ställer höga krav på omdöme och kommunikationsförmåga. Det är en självklarhet för dig att hålla deadlines, att hjälpa till där du behövs och du anpassar dig snabbt till nya förutsättningar.

Du har goda kunskaper i Office 365 och relevanta program inom modernt kommunikationsarbete. Har du även erfarenhet av Adobe CC, grafisk formgivning och att arbeta integrerat med HR- och kommunikationsfrågor är det meriterande.

Om arbetsplatsen

Enheten för HR- och kommunikation består av 7 medarbetare och ansvarar för stadskontorets interna HR-frågor samt frågor som rör internkommunikationen på förvaltningen.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna, och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad, och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Ina Roman
Telefon 0701-487733
Område Malmö stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (6 dagar kvar)