Kock sökes till Äppelrosens förskola

Kock sökes till Äppelrosens förskola

Om arbetsplatsen

Äppelrosens förskola ingår i ett förskoleområde med fyra förskolor i Rosengård, Malmö. Förskolan har fem avdelningar som organiseras utifrån äldre och yngre barn. Beroende på behovet av platser kan barnantalet variera mellan 75 - 99 över året.

Köket på Äppelrosen är ett väl utrustat tillagningskök där frukost, lunch och mellanmål lagas från grunden. Köket har en kapacitet att laga ca 225 portioner.

Äppelrosen har en stor förskolegård och tillsammans med Cronheims park som närmsta granne erbjuds barnen en lärorik och spännande uteverksamhet där de kan upptäcka och utforska.

Förskolan har ett nära samarbete med förskoleområdets övriga tre förskolor som leds av en gemensam ledningsgrupp. Vi arbetar aktivt gemensamt för att utveckla verksamhet utifrån Förskoleförvaltningens vision om Barnens bästa förskola. Rektor, biträdande rektor och förste förskollärare har ett nära samarbete i ledningsteamet och tillsammans med arbetslagen och kockarna arbetar vi för att utveckla och säkra kvaliteten i områdets förskolor. Inom förskoleområdet finns goda möjligheter till utveckling för dig som medarbetare.

Personalen beskriver Äppelrosen som en förskola med gott arbetsklimat, gott samarbete och kollegor som delar med sig och inspirerar varandra. De uttrycker att förskoleområdet har en fungerande organisation, ledningen har insyn, ger stöd och bekräftar personalen för sina insatser. Samtal och möten bidrar till utveckling av arbetsmiljö och kvalitet och är en del i det hälsofrämjande arbetet i området.

Samarbete och kollegialt lärande ser vi som en tillgång och styrka inom hela organisationen och vi tar vara på varandras kunskap och erfarenheter. Förskoleförvaltningen har ett övergripande köksnätverk där alla kockar och köksbiträde ingår. Nätverket träffas några gånger per termin för utbildning, utbyte av erfarenheter, kunskap och inspiration.

Utöver detta har A3´s kockar köksträffar, ibland tillsammans med biträdande rektorer och ibland utan ledning, i syfte att utbyta erfarenheter och kollegialt lärande.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som kock i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Äppelrosens kök har kapacitet för att tillaga 225 portioner vilket innebär att köket periodvis kan erbjuda att leverera lunch till andra förskolor dels inom området, dels till andra förskolor i utbildningsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.

Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Engagemang, kreativitet och god kommunikation är viktigt för oss. Maten som serveras på förskolan ska vara god, tilltalande, näringsrik och lagad från grunden med god kunskap.
Du tycker barns inflytande och delaktighet är viktigt och kan samarbeta med barn, pedagoger och vårdnadshavare kring måltidspedagogik, matsedlar, minskat matsvinn osv. Du har förmåga att vara lyhörd för matgästernas önskemål.
Du ser egenkontroll och samarbete med Miljöförvaltningen som en tillgång och en förutsättning för ett kvalitativt arbete.
Du är kommunikativ, intresserad och lösningsfokuserad i ditt uppdrag.

Så har du ett genuint intresse och stort engagemang för matlagning och mötet med barn kan du tillsammans med oss skapa barnens bästa förskola.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 oktober elller enligt överenskommelse

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Monika Prsa
Telefon 072 9849373
Område Malmö stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (14 dagar kvar)