Hjälpmedelskonsulent

Hjälpmedelskonsulent

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ersättare för en av våra hjälpmedelskonsulenter som går vidare med andra uppgifter i vår verksamhet.

Inom hjälpmedelsverksamheten finns en samlad och bred kompetens såväl medicinsk som teknisk. Uppgiften är att genom utprovning, anpassning och underhåll av hjälpmedel underlätta aktivitet och delaktighet för personer med funktionsnedsättningar så att en enklare och smidigare vardag uppnås.

Tillsammans med kollegor kommer du ansvara för flera olika produktområden som till exempel arbetsstolar, hygienhjälpmedel, vårdsängar, antidecubitusmadrasser, överflyttningshjälpmedel, lyftar och lyftselar, positioneringskuddar, ramper, kognitionshjälpmedel.

Som hjälpmedelskonsulent arbetar du med rådgivning och information till Malmö stads förskrivare och med utprovning av individuellt förskrivna hjälpmedel till personer med komplicerade hjälpmedelsbehov, där du ger förskrivare konsultativt stöd. Utprovningarna görs både i våra egna utprovningslokaler och genom hembesök eller i andra verksamheter vid behov. Du arbetar ofta tillsammans med andra yrkeskategorier som till exempel tekniker och externa leverantörer.

Andra viktiga delar i arbetet är att hålla sig uppdaterad inom produktområdena, delta i upphandlingsarbetet och arbeta med vårt hjälpmedelssortiment. Du kommer även att arrangera och medverka vid produktutbildningar.

I uppdraget ingår också att aktivt delta i det kontinuerliga utvecklings- och förbättringsarbete som finns inom hela verksamhetsområdet.

Du kommer att arbeta både självständigt och i team med hjälpmedelskonsulenter, tekniker samt personer inom administration och lager/logistik.

I sektionen du organisatoriskt ingår i finns även förrådsarbetare och rekondtekniker som arbetar med rekonditionering av återlämnade hjälpmedel för återanvändning, servicetekniker, anpassningstekniker samt tekniker med medicintekniskt ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast med flerårig erfarenhet av arbete med medicintekniska hjälpmedel och av habiliterande/rehabiliterande insatser. Vi ser gärna att du har erfarenhet från hjälpmedelsverksamhet och att du är väl förtrogen med rådande lagar och regelverk inom det medicintekniska området (MDR). Det är också meriterande om du har kunskap om och/eller erfarenhet av att arbeta med sittande positionering.

Som person är du tekniskt intresserad och har intresse av hur hjälpmedel kan hjälpa personer att kompensera för sina funktionsnedsättningar. Du har förmåga att analysera och omsätta teori till praktik. Du har viljan och ambitionen att skaffa dig stor produktkunskap.

Eftersom du kommer att ha både interna och externa kontakter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad.

Vi ser gärna att du känner dig bekväm med att hålla i utbildningar.

Vidare har du god digital kompetens samt goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Malmö stad ansvarar, i egen regi, för hjälpmedelsförsörjningen avseende kommunala medicintekniska hjälpmedel till Malmöbor över 20 år.

Navet i hjälpmedelsförsörjningen är Hjälpmedelscentrum där huvudlager, serviceverkstad, rekonditioneringsavdelning, utprovningslokaler med mera finns. Hjälpmedelscentrum ansvarar för upphandling, distribution, underhåll och service av medicintekniska hjälpmedel samt information till och utbildning av förskrivare. Hjälpmedelscentrum, som ligger under funktionsstödsförvaltningen, finns på Valdemarsro och här arbetar ca 45 medarbetare.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sofia Andersson
Telefon 0708-724119
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)