Handläggare av stiftelser

Handläggare av stiftelser

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Som handläggare av stiftelser på stadskontoret har du en viktig roll att med stor ödmjukhet administrativt hantera stiftelseförvaltningen i Malmö stad på ett ändamålsenligt och professionellt sätt.

Handläggarens främsta uppgift består av att självständigt handlägga och utreda ansökningar vilket innebär att analysera, bedöma och bereda ärenden samt ta fram förslag till beslut enligt gällande regelverk och ändamål. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra är mer omfattande och komplexa.

Arbetet är mycket serviceinriktat och innebär många kontakter med exempelvis med medborgare, Malmö stadsförvaltningar och andra myndigheter. Du planerar och organiserar ditt arbete och driver dina ärenden både självständigt och även i samverkan med andra.

Arbete innehåller även viss uppföljning av utdelning från stiftelser och att hantera arkivering av stiftelserna.

Tillsammans med kolleger på enheten kommer du att delta i olika utvecklingsuppdrag parallellt med dina arbetsuppgifter med stiftelserna. Du blir en del av en dynamisk organisation där mycket händer och där vi ständigt arbetar för att tillsammans öka kvalitén i det vi gör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, samhällsvetenskap, socialt arbete eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant alternativt för tjänsten aktuell och relevant arbetslivserfarenhet.

Du har aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från offentlig eller ideell verksamhet. Du har god vana av administrativt arbete. Goda språkkunskaper i svenska krävs såväl i tal som i skrift.

Du som söker har förmåga att självständigt planera, organisera och strukturera ditt arbete. Ditt arbetssätt präglas av noggrannhet. Du är serviceinriktad, hjälpsam och har gott bemötande. Ansökningarna varierar i omfattning och komplexitet och kräver därför god anpassningsförmåga. Arbetsuppgifterna kräver ansvarstagande, analysförmåga och initiativförmåga. Du är van vid och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. God samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Malmö stad förvaltar anknutna stiftelser med en sammanlagd förmögenhet på 2,6 miljarder kronor. Pengarna kan sökas av ekonomiskt behövande Malmöbor, föreningar och organisationer samt verksamheter i Malmö stads egen organisation.

Stadskontorets interna ekonomi- och utvecklingsenhet tillhör avdelningen Intern ledning och stöd. Tillsammans med sektionen för kvalitet och service leder, utvecklar och samordnar ekonomi- och utvecklingsenheten styr-, lednings- och stödprocesser inom ekonomi- och målstyrning med tillhörande uppföljning.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna, och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad, och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på "sök jobbet" nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Alma Hodzic
Telefon 0701-491310
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (10 dagar kvar)