HR-konsult till Kulturförvaltningen

HR-konsult till Kulturförvaltningen

HR-konsult till Kulturförvaltningen

Arbetsuppgifter

Vill du ta dig an ett spännande uppdrag på Kulturförvaltningen i Malmö stad? Då ska du läsa vidare.

HR:s mål är att tillsammans med ledningen och avdelningarna skapa förutsättningar för våra chefer att utöva ett gott ledarskap, främja ett hållbart arbetsliv och vara ett attraktivt val för dagens och morgondagens medarbetare. I vårt arbete vägleds vi inom HR av vår värdegrund och agerar med respekt, engagemang och kreativitet. Vårt förhållningssätt och arbetssätt präglas av att tillsammans kan vi göra skillnad!

Arbetet inom HR-avdelningen på kulturförvaltningen är mångfacetterat och vi är en viktig kugge i utvecklingsresan mot en tillitsbaserad organisation med målet att öka tillgängligheten av kultur för malmöborna. Utifrån vår kompetens och genom ett konsultativt förhållningsätt arbetar vi tillsammans med våra chefer för att nå verksamhetens mål. Som en naturlig del i vårt arbete strävar vi efter att ständigt skapa förutsättningar för chefer att växa och utvecklas i sina roller. Du fyller en viktig roll genom att stötta verksamheten i det operativa och strategiska HR-arbetet.

Vi vill förstärka vår HR-funktion med en HR-konsult som kommer att ha hela förvaltningen som sitt arbetsområde. Tjänsten är en visstid fram till sommaren. Din roll kommer vara att på ett flexibelt vis stödja HR-arbetet inom våra olika verksamhetsområden och även förvaltningsövergripande vid behov. Dina uppdrag kommer att se lite olika ut och styras utifrån där behov finns både på kort- och lång sikt. Frågorna du hanterar spänner brett över HR-området men framför allt rör det sig om ärenden kopplat till rekrytering, rehabilitering, arbetsrätt, arbetsmiljö, samverkan. Rollen är flexibel och kan även innebära att stötta dina HR-konsultkollegor vid tillfällig arbetsanhopning och förvaltningen i övergripande frågor och projekt.

Vi är ett trevligt och positivt team på fyra HR konsulter, en HR administratör och en HR chef som hjälps åt i vårt uppdrag. Ditt arbetssätt i teamet förväntas vara samarbetsorienterat, prestigelöst, lösnings- och resultatfokuserat. Vi arbetar för att stödja varandra och verksamheten på alla sätt och vi har ett öppet och trevligt klimat.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom HR och några års erfarenhet av att arbeta med HR-frågor.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsrätt samt rehabilitering. För att lyckas i uppdraget behöver du ha en inre drivkraft, vara flexibel, lösnings- och utvecklingsorienterad, kommunikativ och pedagogisk. Du trivs med att arbeta både i team och självständigt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Självklart har du lätt för att samarbeta med andra och du har en förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig verksamhet.

Vi erbjuder dig ett arbete där du är en viktig del i förvaltningens utvecklingsresa mot målet att göra skillnad för malmöborna. Du arbetar tillsammans med professionella kollegor och sitter i härliga lokaler mitt inne i Malmö stad. Vi erbjuder ett flexibelt arbete, där möjlighet finns att utföra delar av uppdraget hemifrån.

Om arbetsplatsen

Malmö växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Malmö. Kulturförvaltningen arbetar för att alla i Malmö ska ta del av ett kulturliv som är angeläget och av hög kvalitet. Det kulturella utbudet i Malmö ska bestå av en mångfald av olika uttryck som når alla Malmöbor. Verksamheten omfattar Kulturskolan, Biblioteken i Malmö, Malmö Konsthall, Malmö Museer, Kulturarrangemang och Mötesplatser, Malmö Stadsarkiv och Malmö Konstmuseum.

Kulturförvaltningen ger även stort stöd till det fria kulturlivet. Kulturförvaltningen har ca 650 medarbetare.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Vill du vara med och påverka?

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstid tom 230630

Omfattning: 100%

Antal tjänster: 1

Tillträde: Snarast möjligt enligt överenskommelse

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer

inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt

urvalsarbete.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Patrik Nilsson
Telefon 0733-287691
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)