Grundlärare i fritidshem till Oxievångsskolan

Grundlärare i fritidshem till Oxievångsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är legitimerad, erfaren och engagerad grundlärare i fritidshem!

Som grundlärare i fritidshem ansvarar du för planering, undervisning och bedömning i fritidshemmet och skapar en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och styrdokument. Tillsammans skapar vi en trygg och stimulerande miljö i fritidshemmet där du i din roll ansvarar för att främja elevens utveckling och lärande samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen.

I ditt uppdrag erbjuder du eleverna en meningsfull fritid och främjar allsidiga kontakter, social gemenskap samt stärka grupprelationer. Du kommer att samverkar med skolpersonal och i uppdraget som grundlärare i fritidshem kommer du tillsammans i ett team ansvara för undervisningen i förskoleklass. Ni har ett nära samarbete i årskursen med gemensam planeringstid och ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Du kommer att stötta eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling, genomföra kartläggningsmaterial och undervisa i TRR. Givetvis finns det även planeringstid för fritidshemmet och utvecklingstid för denna verksamhet.

Hos oss på Oxievångsskolan arbetar vi med ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga samt en positiv elevsyn. Vi tror på ett relationsbaserat och tydligt ledarskap gentemot eleverna som man undervisar.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundlärare i fritidshem. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som grundlärare i fritidshem ser vi det som meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärmiljö samt ansvara för och ta ett övergripande ansvar för fritidshemmets utveckling. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

För att passa som grundlärare i fritidshem hos oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och jobbar med att bygga relationer till alla våra elever. Du har ett lösningsfokuserat ledarskap och tror och arbetar för att varje elev ska lyckas.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Oxievångsskolan år en F-9 skola placerad i Oxie. Till oss tar du dig enkelt med både tåg, bus och bil. Åker du med tåg är vår vackra skola inte längre bort än en sex minuters-promenad från tågstationen. På Oxievångsskolan arbetar vi med Varje elevs bästa skola i fokus. Oxievångsskolan är en partnerskola till lärarutbildningen på Malmö Universitet. Oxievångsskolan har ca 800 elever, fördelat i två byggnader. Verksamheten erbjuder undervisning i förskoleklass till och med årskurs 9 samt ett välutvecklat fritidshem uppdelat på tre olika avdelningar. Skolans organisation består av årskursindelade arbetslag vilket möjliggör kontinuitet, trygghet och goda förutsättningar för elevens lärande och utveckling. Skolbibliotek, digitalisering, hållbar utveckling och vårt gemensamma lärande står i fokus hos oss. Vi är även en NTA-skola från f-klass till åk 9 och använder detta material i NO-undervisningen. Vi ser stora vinster med NTA-undervisningen och ansvaret för NTA-lådor och lärarnas progression leds av vår förstelärare i arbetslaget F-3. Årskurserna F-4 använder dessutom Höjaspelet dagligen i arbetet med trygghet och studiero i klassrummet .

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Karolin Lindqvist
Telefon 0723541607
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 17 aug 2022 (3 dagar kvar)