Grundlärare fritidshem till Rönnens resursskola

Grundlärare fritidshem till Rönnens resursskola

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två grundlärare mot fritidshem, varav en med uppdrag som samordnare, till Rönnens resursskola. Vi söker dig som vill arbeta på Rönnens resursskola och tillsammans med oss arbeta för att skapa Varje elevs bästa skola för våra elever!

I uppdraget ingår att planera och bedriva en varierad och kreativ undervisning, både individuellt och i team, du hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. I uppdraget ingår att du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Under skoldagen samverkan du med lärarna samt har planeringstid inlagd. I rollen som samordnare ingår det också att vara samordnare för fritidshems och LSS-verksamheten, att arbeta nära ansvarig biträdande rektor samt att medverka på skolans gemensamma samordnarmöte och i utvecklingsgruppen. Hur uppdraget ser ut under skoldagen varierar och utgår också från kompetens och behov.

I rollen som samordnare ingår det också att vara samordnare för fritidshems och LSS-verksamheten, att arbeta nära ansvarig biträdande rektor samt att medverka på skolans gemensamma samordnarmöte och i utvecklingsgruppen. Hur uppdraget ser ut under skoldagen varierar och utgår också från kompetens och behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är grundlärare i fritidshem och som har ett stort engagemang i fritidshemsverksamhet och särskilt för elever med behov av stöd. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med elever som har autism och om du har erfarenhet av att arbeta med olika pedagogiska verktyg för att ge alla elever bästa möjliga förutsättningar för utveckling och lärande.

Du är professionell, engagerad och bidrar till utveckling på olika nivåer utifrån din profession. Du arbetar efter forskning och beprövad erfarenhet och håller dig uppdaterad i skolfrågor.

Du tycker om att samarbeta i team med olika yrkeskategorier samtidigt kan du också arbeta självständigt. Du är trygg och lugn och har ett lågaffektivt bemötande där du har förmåga att vara ett steg före och kunna möta eleven där hen befinner sig,

Om arbetsplatsen

Rönnens resursskola har idag 38 elever i årskurs 1-9. För eleverna i årskurs 1-6 har vi fritidshem och för eleverna 7-9 LSS-verksamhet. Alla elever har en diagnos inom autismspektrum. Verksamhetens upptagningsområde utgörs av hela Malmö. I augusti flyttade verksamheten till Rönnenområdet och ingår idag i Rönnens rektorsområde tillsammans med Rönnenskolan. På Rönnens resursskola undervisas eleverna i mindre grupper, ibland enskilt och det finns en hög bemanning runt eleverna hela dagen. Verksamheten och undervisningen utformas utifrån elevernas individuella behov. Skolan har många legitimerade och kompetenta lärare, dessutom finns ett närvarande elevhälsoteam, erfarna elevassistenter och elevkoordinatorer.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Åse Krantz
Telefon 0731-45 67 69
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2022 (1 dag kvar)