Funktionsstödsförvaltningen söker engagerade medarbetare

Funktionsstödsförvaltningen söker engagerade medarbetare

Arbetsuppgifter

Nu söker vi fler engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla funktionsstödsförvaltningens verksamheter i Malmö! Hos oss finns det möjligheter att arbeta och göra skillnad inom LSS-bostäder, socialpsykiatrin, daglig verksamhet samt korttidsbostäder för barn, unga och vuxna.

Oavsett vilken verksamhet du arbetar i så har du varje dag det viktiga uppdraget att möta varje brukare utifrån hens förutsättningar så att varje brukare får individuellt utformat stöd och service. I det dagliga arbetet ansvarar du för att hjälpa och stödja de boende med vardags-, fritids- och kulturaktiviteter så att brukarna kan vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar.

Tillsammans med dina kollegor motiverar, stödjer och assisterar du brukarna i det dagliga livet, samt tolkar och förtydligar kommunikationen. Du samverkar med brukarens nätverk, övrig personal och andra samarbetspartners. Andra förekommande arbetsuppgifter kan vara personlig omvårdnad, förberedelse av eller stöd vid måltider, delegerade sjukvårdsuppgifter och social dokumentation.

Arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, natt och helger.

Som medarbetare i funktionsstödsförvaltningen är det din uppgift att uppfylla målen i LSS-lagen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du utför vardagsnära och planerade stödinsatser som utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS. Beroende på vilken arbetsplats och arbetsroll du har kan du istället omfattas av SoL.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutade och godkända gymnasiestudier från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller för arbetsgivaren annan likvärdig fullgjord gymnasieutbildning.

Studerar du eller har examen från universitet/högskola eller YH med inriktning mot funktionshinderområde, pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap ser vi det som meriterande.

Har du erfarenhet av att arbeta med omvårdnad och/eller LSS är det en fördel. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av psykiatri och olika pedagogiska metoder.

Du behöver god datorvana samt kunna behärska svenska i både tal och skrift.

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, är lyhörd och har ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Eftersom begreppet ”tillsammans” genomsyrar vårt arbete behöver du kunna samarbeta bra med andra. Du ska även som person känna dig bekväm med att arbeta både i grupp och ensam, då båda delar förekommer. Vidare är det viktigt att du arbetar lösningsorienterat och pedagogiskt.

Är du redan registrerad i funktionsstödsförvaltningens vikariebank och vill utöka din tjänstgöringsgrad går det bra att kontakta din närmsta chef istället för att söka via annonsen.

Rekrytering sker löpande under annonstiden.

Om arbetsplatsen

Våra verksamheter är belägna i hela Malmöregionen. På din arbetsplats arbetar du för allas rätt att fungera olika. Genom stöd, service och omvårdnad möjliggör vi tillsammans att Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning kan leva ett självständigt och gott liv.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Timanställning/Månadsanställning
Omfattning: Enligt överenskommelse
Antal tjänster: Flera

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson HR-Avdelning Rekrytering
Telefon 073-2092793
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (23 dagar kvar)