Fritidsledare sökes till Nydala fritidsgård!

Fritidsledare sökes till Nydala fritidsgård!

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ungdomar och arbetslag planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv. Du får också möjlighet att verka för att stärka ungas inflytande och samhällsengagemang.

Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom kommunala verksamheter och civilsamhället är en viktig del av uppdraget.

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring där arbetet sker i vissa fall utanför din ordinarie arbetsplats.

Kvalifikationer

Du som söker har en folkhögskoleexamen till fritidsledare alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, då kombinerat med erfarenhet av arbete med fritidsgårdens målgrupp. Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med fritidsgårdens målgrupp (12-18 år). Vi ser det också som en fördel om du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Vidare ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av eget ideellt engagemang. Goda kunskaper i det svenska språket både muntligt och skriftligt är ett krav. B-körkort för manuellt växlad bil ser vi som meriterande.

För att lyckas i rollen som fritidsledare är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad och relationsskapande samt har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt. Du trivs med att arbeta i en miljö som är varierande och utmanande och du brinner för att stötta och uppmuntra ungas idéer. Du är dessutom strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen.

Din samarbetsförmåga är god och du trivs med samarbete, både i den egna arbetsgruppen och med externa kontakter. Då vi förväntas skapa tvärsektoriella samarbeten inom och utanför kommunala verksamheter är det viktigt att du är professionell i din roll och kan fungera som ambassadör för verksamheten och för Malmö stad, samt är en god nätverkare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Fritidsgårdsenheten
Fritidsgårdsenhetens uppdrag är ett erbjuda en meningsfull fritid till alla, och att främja ungdomars sociala och personliga utveckling. Här vill vi vill inspirera, utmana och motivera barn och unga och stärka deras positiva utveckling, möjligheter till inflytande och framtidstro. Verksamheten bygger på frivilligt deltagande, och ungdomarna ska vara delaktiga i att utforma verksamhetens innehåll. Fritidsgårdsenheten befinner sig de kommande åren i en stark utvecklingsfas med målet att skapa Sveriges bästa fritidsgårdar.

Just nu söker vi en ny kollega till Nydala fritidsgård där du erbjuds möjligheten att vara med och driva fritidsgården tillsammans med kompetenta medarbetare och härliga ungdomar.

Fritidsförvaltningen

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg
Med stöd i lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning. Detta då arbetet innebär kontakt med barn och unga. Länk till utdraget för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg.

Under annonseringsperioden har sektionschefen semester. Har du frågor om tjänsten hänvisar vi dig till att ta kontakt med:

v.29-30 Sara Capion sara.capion@malmo.se

v.31 Niklas Larsson niklas.larsson@malmo.se

v.32 Mirella Traboulsi mirella.traboulsi@malmo.se
Mer info
Kontaktperson Alice Samoilova
Telefon 0721918801
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 aug 2022 (6 dagar kvar)