Flexibla medarbetare sökes till bemanningsteam inom LSS-bostäder.

Flexibla medarbetare sökes till bemanningsteam inom LSS-bostäder.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i bemanningsteamet kommer du att erbjudas ett mycket flexibelt arbete riktat mot avdelningens olika verksamheter inom LSS-bostäder.

I bemanningsteamet arbetar du med uppdraget att bemanna upp vid all akut frånvaro inom avdelningens boenden.

Du kommer att få din dagliga placering med kort varsel samt kunna vara aktuell på fler än ett ställe per arbetsplats. Placeringen bygger på dagens behov av bemanning.

I rollerna som stödassistent och stödpedagog ska man erbjuda stöd, service och omvårdnad samt planerade insatser och aktiviteter i samråd med brukaren. Detta innebär ett lagstadgat och yrkesmässigt ansvar för fastställda stödinsatser enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade). Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Du samarbetar med dina kollegor och andra aktörer samt arbetar med brukarna utifrån deras genomförandeplaner och handlingsplaner som ni utformar tillsammans med brukarna. Deltar i att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Arbetar för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

Stödpedagogens arbetsuppgifter är även att implementera arbetssätt och pedagogiska metoder i verksamheten i nära samarbete med övriga som arbetar kring brukaren. Vidare arbetar du med att sprida kompetens inom avdelningens verksamheter.

Bemanningsteamet ska erbjudas goda anställningsvillkor med tryggare anställningar på heltid. Samtidigt som flexibilitet krävs i teamet som byggs upp ska arbetsmiljön beaktas för medarbetaren.

Kvalifikationer

För tjänsten som stödassistent behöver du ha avslutade och godkända gymnasiestudier i samhällskunskap 1 och svenska 1 eller motsvarande. Gymnasieprogram med inriktning vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig ses som meriterande.

I tjänsten som stödpedagog behöver du ha en eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 hp. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området. Har du ytterligare eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet ses detta som meriterande.

Du bör ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat med personer med varaktig, fysisk, psykisk eller intellektuell funtionsnedsättning. Du har ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS-lagen. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och ödmjuk inför verksamhetens lokala rutiner och arbeta utifrån dessa. För att trivas i din yrkesroll bör du vara flexibel och anpassningsbar. Vidare är du kreativ och vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och tar egna initiativ. Du arbetar alltid för en god och säker arbetsmiljö. Du ska ha en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar.

Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då social dokumentation kopplat till uppdraget ingår.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Om arbetsplatsen

Avdelning LSS-bostäder enhet 4 ansvarar för LSS-boenden inom pk1 och pk2 enligt LSS.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: 5 tillsvidare stödassistenter och 1 tillsvidare stödpedagog
Antal tjänster: 6
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Urval kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Malena Olsson
Telefon 0704-952321
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)