Familjebehandlare till Hemmaplansteamet

Familjebehandlare till Hemmaplansteamet

Arbetsuppgifter

Hemmaplansteamet, som i nuläget består av åtta familjebehandlare, ska nu utökas till nio medarbetare.

Hemmaplansteamet (HPT) arbetar med ungdomar 12- 18 år och deras familjer. Ungdomarna har ofta flera riskbeteenden inom följande områden: skolproblematik, relationssvårigheter, funktionsvariationer, psykisk ohälsa i familjen, kriminalitet eller annat destruktivt beteende. Familjebehandlarna arbetar i team i varje familj. Teamet arbetar med att skapa goda övergångar i samband med utslussplanering från institution till hemmiljö.

Kontakten med familjerna inleds med en kartläggningsfas innan själva behandlingsarbetet tar vid. Behandlingsarbetet är intensivt, ofta i hemmet och flera gånger i veckan tidvis. Samordning med skola, BUP eller andra kontakter och ett aktivt nätverksarbete är bärande delar i teamets arbete. Det finns en hög flexibilitet och en öppenhet att prova olika kreativa lösningar i behandlingsarbetet när så behövs.

Som familjebehandlare i HPT jobbar du två och två i ett ärende vilket bidrar till roliga utmaningar och ett stort erfarenhetsutbyte i rollen som en behandlare. Du ges möjlighet att prova olika roller och har utökade möjligheter att jobba i olika familjekonstellationer. Grunden i behandlingsarbetet är anknytningsbaserad och Hemmaplansteamet är utbildade i metoden Connect.

Teamet har en flexibilitet att arbeta efter kontorstid på vardagar när familjen har behov av detta. Teamets dokumentation sker i Journal Digital.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Socionomexamen, beteendevetare eller annan högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete med målgruppen ungdomar och deras familjer
  • B-körkort för manuellt växlad bil
Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar och deras familjer kring psykisk ohälsa, skolproblematik, relationssvårigheter, neuropsykiatri, kriminalitet och missbruk. Även utbildning och kunskaper inom KBT, FFT, IHF, CPS och Connect ser vi som goda verktyg i behandlingsarbetet.

Erfarenhet av arbete med systemisk familjebehandling, dokumentationserfarenhet i Journal Digital samt vidarutbildning i samtalsmetodik ser vi som meriterande för rollen.

Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Kunskaper inom andra språk ser vi som meriterande.

För att trivas i rollen som familjebehandlare i HPT är du strukturerad, stresstålig och flexibel både vad gäller arbetstid och arbetssätt. Du är även en person med en positiv grundsyn som har en vilja att bidra till en positiv arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområde Individ och Familj är indelad i två avdelningar, Insats och Utredning, med olika uppdrag och fokusområden. På avdelningen IFO Insats finns Hemmaplansteamet.

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer är planerade att hållas v.27.

I denna rekrytering har vi för att än mer säkerställa ett kompetensbaserat urval valt att rekrytera utan personligt brev och ber dig därför att inte bifoga något sådant, utan endast bifoga din CV.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, beteendevetarutbildning alternativt likvärdig utbildning, B-körkort, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Karolina Sköld
Telefon 0732-549112
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (4 dagar kvar)