Förstelärare i Ma/No mot åk. 7–9 till Videdalsskolan

Förstelärare i Ma/No mot åk. 7–9 till Videdalsskolan

Arbetsuppgifter

Välkommen till Videdalsskolan - ett Malmö i miniatyr!

Vi är en F-9 skola med barn från närområdet och andra delar av Malmö, vi har dessutom grundsärskola, synverksamhet och SU-grupp med inriktning autism och varje barn berikar vår skola!

Är du en riktigt skicklig pedagog som vill arbeta med att bedriva pedagogisk utveckling parallellt med ditt läraruppdrag? Då kan du vara den vi söker när vi nu söker en förstelärare till Videdalsskolan i ämnena Ma/No mot årskurs 7-9.

Videdalsskolan har idag fem engagerade förstelärare och en förstelärare med inriktning fritidshem som bedriver den pedagogiska utvecklingen på skolan på uppdrag av skolledningen. Den aktuella rollen fokuserar på att driva Ma/No, genrepedagogik samt värdegrundsarbetet på skolan. I nära samråd med skolledningen får du goda förutsättningar att planera, genomföra och utvärdera utvecklingsinsatserna som du är ansvarig för. Dina utvecklingsinsatser inspirerar dina kollegor och bidrar genom det till en högre måluppfyllelse.

Samtidigt är huvuddelen av din tjänst undervisning. Du bedriver, så väl individuellt som i team, en varierad, kreativ och lustfylld undervisning för våra elever. Du hittar strategier för att nå varje elev och bidrar till ökad måluppfyllelse. Du planerar, bedömer, utvärderar och utvecklar den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument och det systematiska kvalitetsarbetet. Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet i Ma/No mot årskurs 7-9. För att vara aktuell för uppdraget som förstelärare ska du, genom dokumentation, kunna redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att handleda andra lärare samt driva pedagogiska utvecklingsprocesser. Att ha arbetat med CPS är meriterande.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Som person har du lätt för att bygga goda och hållbara relationer med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är en tydlig ledare både i och utanför klassrummet. Att hålla i möten och leda en grupp kollegor är något som kommer naturligt för dig. Vidare tar du ett stort ansvar i ditt arbete och är drivande i utvecklingsfrågor. Genom att se på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser anpassar du dina handlingar.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Videdalsskolan är en spännande skola som representerar många olika verksamheter och samtidigt utgör en helhet. Vi är en skola som tillsammans driver fritidshem, särskola och grundskola F-9. Inom vår organisation har vi möjlighet att möta alla elever och har också kompetenser för att göra detta. På grund av skolans bredd finns det mycket kompetens som kan bidra med olika perspektiv för att möta alla elever och tillsammans skapa varje elevs bästa skola.

Videdalsskolan ligger i Husie stadsdel mitt i ett bostadsområde nära till olika sammanhang som skapar möjligheter att vara en naturlig del av Malmö stad. En del av vårt utvecklingsarbete är att fördjupa och utveckla ett språkutvecklande arbetssätt. I detta arbetar vi för att hålla i ett professionellt lärande i hela organisationen där ett kollaborativt arbete inom våra arbetslag och i hela organisationen är viktigt. Mångfald är en styrka på Videdalsskolan och hos oss har alla en plats.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Engin Ilyaz
Telefon 073-8504968
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (9 dagar kvar)