Förste socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Förste socialsekreterare till Ekonomiskt bistånd

Arbetsuppgifter

Som förste socialsekreterare kommer du att ge stöd och handledning till socialsekreterare i det dagliga arbetet. Detta inkluderar att ge ärendehandledning och metodhandledning, såväl enskilt som i grupp. Du kommer även att delta i och leda olika diskussionsforum och workshops samt vara delaktig i att skapa och upprätthålla fungerande processer och rutiner i det dagliga arbetet. Dina arbetsuppgifter kommer också att bestå av att:
  • I akuta situationer göra snabba överväganden och fatta beslut
  • Fungera som sakkunnig och hålla dig uppdaterad på ny lagstiftning, riktlinjer och praxis och ansvara för att det implementeras i det dagliga arbetet
  • Upprätthålla metoder så att dessa används i den dagliga handläggningen
  • Arbeta för att utveckla verksamheten och metoder i arbetet
  • Samverka med interna och externa aktörer
  • Introducera nya socialsekreterare
  • Vara delaktig i att skapa en god arbetsmiljö
  • Fördela ärenden vidare till andra boendesektioner myndighet inom EBB för vidare handläggning och uppföljning av ärende
  • Stötta socialsekreterare med prioriteringar i det dagliga arbetet
  • Stötta och ge feedback på skriftliga underlag
Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har aktuell och flerårig erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlägen samt att du har erfarenhet av arbete inom ekonomiskt bistånd och de metoder som används i verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor, beroendeproblematik, psykisk ohälsa och hyreslagstiftning. Vidare är det postivit om du har en utbildning i MI.

Höga krav ställs på din förmåga att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Vi ser att du som söker tjänsten har en god samarbetsförmåga, är inlyssnande och arbetar aktivt för att få till ett fungerande samarbete med relevanta aktörer. Du har också ett gott bemötande och förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer med andra. Du är kommunikativ, tydlig, lyhörd för din motpart och har förmågan att formulera information eller budskap så att alla förstår. Vidare är du trygg och stabil i dig själv och i ditt arbete. Du är strukturerad och har förmågan att fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även i pressade situationer. Du har enkelt att inta ett helhetsperspektiv på verksamheten och du har ett stort driv och engagemang för det här området.

Om arbetsplatsen

Enheten för ekonomiskt bistånd och boende arbetar med socialt arbete och kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Hos oss möter du en stor variation av klientel och problematik och vårt uppdrag är att arbeta för att motivera och stimulera den enskildes möjligheter till självförsörjning. Vi samverkar med andra inom och utom förvaltningen för att säkerställa att den enskildes behov tas om hand, med ett helhetsperspektiv. Vi har ett teambaserat arbetssätt där alla medarbetare tar ansvar för helheten.

Vår enhet består av medarbetare med stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet. Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan samt att svara på ansökningsfrågorna på ett utförligt vis.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Nadezda Romanova
Telefon 0723-709115
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (10 dagar kvar)