Förskollärare till Tingdammsskolan

Förskollärare till Tingdammsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är förskollärare till vår förskoleklass på Tingdammsskolan!

Du kommer att ingå i ett team av behöriga förskollärare där ni tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö. Under vårterminen arbetar du nära en erfaren förskollärare under skoldagen och arbetar med förskoleklassens fritidshem på eftermiddagen. Till kommande läsår hösten 2023 går du in som ansvarig förskollärare i förskoleklass.

Du utgår då från skolverkets kartläggningsmaterial för förskoleklass och planerar en differentierad undervisning med anpassningar efter elevers behov. Du utbildar och stöttar eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra. Hos oss på Tingdammsskolan erbjuds du möjlighet till utveckling i ditt uppdrag som förskollärare, samt arbete i moderna lokaler och med naturen nära. Vi anser att undervisningskvalitén ökar genom differentiering och är måna om trygghet för eleverna som ger studiero. Du kommer även ha ett nära samarbete med specialpedagog. Du leds av en skolledning som uppmuntrar egna initiativ, ser ditt engagemang för verksamheten och tillfredställelse i ditt arbete.

I ditt uppdrag arbetar du med ett mentorskap mot några av våra elever. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre under deras första år på skolan och deras personliga mognad. Som mentor skapar du en god relation och kommunikation med elevens vårdnadshavare och informerar om elevens studieutveckling genom regelbundna utvecklingssamtal.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad förskollärare med behörighet för undervisning mot förskoleklass. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare i förskoleklass ser vi det som meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolverkets kartläggningsmaterial för förskoleklass och skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan är en F-6 skola med 550 elever som ligger i Oxie med fantastiska möjligheter som naturslingor, grönområden, samt rymliga och fräscha lokaler. Vi arbetar för att vara en skola för alla. Vår vision är att både elever och personal ska se fram emot att komma till skolan varje dag. Med nya fina lokaler och fritidshemsrum på varje avdelning och med naturen runt knuten finns det goda förutsättningar för att skapa undervisning med god kvalitet. Med respekt, engagemang och kreativitet skapar Grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Christel Hammar
Telefon 0709-732396
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 okt 2022 (3 dagar kvar)