Förskollärare sökes till Västra hamnen

Förskollärare sökes till Västra hamnen

Om arbetsplatsen

Vill du jobba som förskollärare på någon av våra förskolor i Västra hamnen, med närhet till hav, vackra promenadstråk och utsikt mot hamn och Öresundsbro. Förskoleområdet består av fem förskolor och vi söker nu förskollärare till tre av dessa. På våra förskolor har barnen tillgång till utmanande och föränderlig miljö, såväl ute som inne.

Fregattens förskola består av fyra avdelningar som just nu jobbar med barngrupperna i yngre och äldrebarns indelning. Det är bra lokaler som är väl anpassade för förskoleverksamhet med en stor egen uppvuxen gård med möjlighet för odling med bland annat trädgårdsland och växthus. Varje avdelning har rika möjligheter till skapande och ateljéverksamhet. Just nu har förskolan fokus på språk och lek samt att digitala verktyg är integrerad i vardagen.

Gröna Dockans förskola består av sex avdelningar där samarbetet mellan avdelningarna är tydligt och man arbetar i tvillingarbetslag mellan yngre och äldrebarns avdelningar. Gröna dockans förskola ligger i markplan och har en stor egen gård som man nu arbetar med att utveckla och göra ännu mer inspirerande för barnen med odling, undervisning och fler lekutmaningar utomhus. Språk och lek är fokusområden och här har man integrerat digitala verktyg i vardagen. Här lagas frukost lunch och mellanmål med en varierad meny, som i största möjliga mån är ekologisk, närodlad och säsongs varierad.

Fyrens förskola har tre avdelningar och ligger på två våningar, med de äldsta barnen på plan två. Man jobbar tillsammans med tvärgrupper och övergångar sker mellan yngre och äldre barn mellan våningarna. På Fyren har naturen och närmiljön stor betydelse och man skapar och upptäcker naturen och naturfenomen. Gården inbjuder till rörelse och odling. Även här är språk och lek och digitala verktygs tillgänglighet fokusområde.

Vi söker en kollega som vill vara med och utveckla verksamheten och undervisningen för våra barn. Till stöd har vi Förste förskollärare och biträdande rektor.

Förskolans grundvärderingar såsom engagemang, nyfikenhet, kommunikation och ansvarx, arbetar vi med i vårt långsiktiga arbetsmiljöarbete. Delaktighet och inflytande är viktigt för såväl barn som vuxna.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Alla förskollärare i Malmö stad har schemalagd tid (5 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Vi arbetar med gemensamt fokus hela förskoleområdet. Du kommer att få möjligheter till intressanta utbyten och kompetensutveckling med kollegor i hela området. Våra utbildningsdagar ger möjlighet till fördjupningar i våra fokusområden och de områden som är kommungemensamma, även möjlighet till individuell utveckling och intresseområden. Du kommer att ha möjlighet att vara ombud utifrån intresse för språk, digitalitet eller kulturområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är en engagerad förskollärare och ser möjlighet i att arbeta med alla åldrar, att du vill arbeta i team på en enhet där allas kompetens och ansvarstagande är viktigt. Du värnar om barnens inflytande och delaktighet, arbetar nära barnen och är nyfiken på barnens utforskande erfarenheter och kunnande. Vi vill att du är intresserad av pedagogisk dokumentation och projekterande arbetssätt, att du ser att den pedagogiska miljön och material har stor betydelse för barnens lärande samt att ditt ledarskap grundar sig i samarbete och förtrogenhet för förskolans uppdrag.

För att tillsvidareanställas som förskollärare krävs förskollärarlegitimation, enligt Skollagen. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Linda Caldwell
Telefon 0768-749051
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (12 dagar kvar)