Färdtjänstförare

Färdtjänstförare

Arbetsuppgifter

Arbetsbeskrivning

Färdtjänst med specialfordon ingår i sektionen specialtransporter. Vi är idag ett team på 53 personer varav 42 arbetar som färdtjänstförare. Vi kör skolskjuts och färdtjänst åt malmöbor som sitter i rullstol när de reser. Vi ansvarar för att våra resenärer kan åka dygnets alla timmar sju dagar i veckan. Det innebär att arbetstiden är förlagd både till dag- och kvällstid med tjänstgöring var fjärde helg. Vi har 20 bussar med plats för fyra rullstolar och 18 bussar, som är personbilregistrerade, med plats för två rullstolar. De mindre bussarna är taxiregistrerade och kräver därför att föraren har taxiförarlegitimation.

Till största delen sker resorna inom Malmöregionen men det förekommer även resor till övriga delar i Skåne. Trappklättring ingår i arbetsuppgifterna, trappklättrare är ett hjälpmedel som kopplas till rullstolen som hjälper till att klättra upp/ner i trappan när det saknas hiss.

Som färdtjänstförare kommer du:
 • Köra färdtjänst till dagverksamheter och fritidsaktiviteter mm, av funktionshindrade brukare som sitter i rullstol.
 • Köra skolresor till förskola, grundskola och gymnasium.
Kvalifikationer

Du som vill arbeta som färdtjänstförare hos oss har människan i fokus. Det innebär att du är bra på att skapa goda relationer med andra människor, både barn och vuxna. Att kunden står i fokus är en självklarhet för dig och att du utför dina arbetsuppgifter med hög kvalité, d v s trygg och säker körning med god service oavsett vilken uppgift du utför.

Vi söker dig som har:
 • Avslutad gymnasieutbildning
 • Körkort D-behörighet/busskort
 • YKB, minst 35 timmar
 • God lokalkännedom om Malmö och övriga Skåne
 • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • Minst 2 årsarbetslivserfarenhet av att köra persontransport.
Har du dessutom erfarenhet från något av följande är det meriterande:
 • Arbetat med funktionshindrade brukare
 • Arbetat med barn
 • Arbetat som ledsagare
Har du Taxiförarlegitimation är det meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Kommuntjänster har drygt 600 anställda inom sex olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service för alla, hög tillgänglighet och professionellt bemötande.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast 2022-12-01

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Margareta Tidfält
Telefon 040-349741
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (7 dagar kvar)