Enhetschef till lokalenheten på fritidsförvaltningen sökes!

Enhetschef till lokalenheten på fritidsförvaltningen sökes!

Arbetsuppgifter

Nu söker fritidsförvaltningens driftavdelning en ny enhetschef. Vill du tillsammans med rutinerade och engagerade medarbetare vara med och bidra till stadens utveckling vad gäller fritids- och idrottsanläggningar? Är du dessutom en strukturerad och kommunikativ ledare på jakt efter nästa uppdrag? Läs då vidare!

I rollen som enhetschef har du det fulla ansvaret för enhetens verksamhet, personal och ekonomi. I enlighet med detta ansvarar du för att leda, organisera och utveckla verksamheten framåt. Enheten består idag av 5 medarbetare, varav 4 arbetar som lokalsamordnare och en medarbetare som planeringssekreterare. Du är ett stöd till medarbetarna och förser dem med förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål.

Medarbetarna på enheten arbetar i rollen som beställarombud i frågor av juridisk, avtalsmässig och teknisk karaktär. Utöver att stödja medarbetarna i olika typer av frågeställningar så arbetar du i din roll som enhetschef också operativt med ett antal utvecklingsprojekt gällande nya anläggningar inom fritidssektorn. Som chef har du också ett ansvar för vissa politiska ärenden från nämnden där du bland annat årligen leder skrivandet av lokalbehovsplanen. Du företräder Malmö stad och fritidsförvaltningen i lokalärenden mot andra aktörer, både internt inom Malmö stad men också gentemot externa aktörer. Du deltar i flera sammanhang i stadens arbete med stadsplanering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom relevant verksamhetsområde. Vi ser det som önskvärt om du har utbildning inom systematiskt säkerhetsarbete, kris- och beredskapsarbete och/eller systematiskt brandskyddsarbete. Vi ser det som ett krav att du har erfarenhet av att ha arbetat som chef och som meriterande om du har varit chef inom offentlig sektor. Vi ser det som ett krav att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med anläggningsutveckling har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat med fritids- och idrottsanläggningar ser vi detta som meriterande. Då du i rollen kommer att arbeta med olika typer av skrivelser ställer detta krav på din förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift, vi ser därför att dina kunskaper i svenska är goda. En fördel är om du tidigare har erfarenhet av utredningsarbete. B-körkort för manuellt växlad bil är ett krav.

Som person, söker vi dig som leder och skapar engagemang och delaktighet genom förtroende och tillit för att tillsammans nå gemensamma mål. Du har lätt för att skapa förtroende och goda relationer på och utanför arbetsplatsen. Vidare så har du en god förmåga till att planera, prioritera och strukturera ditt arbete, samtidigt som du kan förhålla dig till förändrade förutsättningar och förhållanden. I din roll som enhetschef har du förmågan till att bilda dig en helhetssyn och genom att strategiskt planera och organisera driver du, tillsammans med medarbetare och övriga parter enheten framåt. Detta ställer krav på förmågan att både engagera och motivera dina medarbetare. Därför söker vi dig som trivs med att leda andra. Har du dessutom ett stort intresse för lokalförsörjningsprocesser och anläggningsutveckling, samt vill vara med på Malmö stads spännande utvecklingsresa så tveka inte på att skicka in din ansökan!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Lokalenheten
Malmö befinner sig i ett skede av befolkningsökning och utveckling. Detta innebär för fritidsförvaltningens del att utveckling av befintliga och nya lokaler och anläggningar står i fokus. Lokalenhetens medarbetare arbetar med anläggningsutveckling, samverkar med andra förvaltningar, är beställarombud vid nya byggprojekt, arbetar med lokalbehovsplanering samt ansvarar för systematiskt brandskyddsarbete (SBA), lås, larm och bevakning.

Fritidsförvaltningen
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på Fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete och du blir delaktig i en förvaltning som arbetar med positiva frågor såsom samhällsengagemang och meningsfull fritid.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Med stöd i lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn, kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning. Detta då arbetet innebär kontakt med barn och unga. Länk till utdraget för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg.
Mer info
Kontaktperson Thomas Sterner
Telefon 0705-878658
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 17 aug 2022 (9 dagar kvar)