Enhetschef till lokal utveckling och trygghet Malmö stad

Enhetschef till lokal utveckling och trygghet Malmö stad

Arbetsuppgifter

Malmö stad, stadskontoret söker en enhetschef till enheten lokal utveckling och trygghet inom hållbarhetsavdelningen.

Du kommer som enhetschef ansvara för stadskontorets arbete inom hållbarhet, områdesutveckling, rättighetsfrågor, nationella minoriteter, samverkan med civilsamhället, brottsförebyggande samt trygghetsskapande. Områden som är högt prioriterade och viktiga för hela organisationen och för stadens framtida utveckling.

Du kommer att leda ett team med kunniga specialister och tillsammans med dem fortsätta driva utvecklingen i Malmö stad inom dessa områden.

Arbetet drivs i nära samarbete med övriga delar av stadskontoret och Malmö stads övriga förvaltningar samt i bred dialog med olika civilsamhällesaktörer.

Uppdraget som enhetschef innefattar ansvar för mål, ekonomi, personal, samt ledning, organisering och utveckling av enheten.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har en akademisk examen samt dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet där du har lett verksamheter i förändring.

Du har flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och från att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du har tidigare framgångsrikt arbetat med strategiska frågor som driver samhällsutveckling. Du kan analysera komplexa sammanhang och se helheter.

Du leder med utgångspunkt i ett tillitsbaserat ledarskap och skapar därmed goda förutsättningar för enheten att lyckas med sitt uppdrag.

Om arbetsplatsen

Hållbarhetsavdelningen på stadskontoret leder, samordnar och har uppsikt över stadens strategiska arbete inom hållbarhet, rättighetsfrågor, lokal utveckling, beredskap, säkerhet och trygghet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Stadskontoret erbjuder ett kvalificerat chefsuppdrag där du får möjlighet att verka i ett sammanhang där Malmös utveckling som stad och som en viktig del i regionen står i centrum. Vi välkomnar dig som vill vara med att utveckla Malmö som storstad och tillväxtmotor!

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i urvalsarbetet

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Per-Erik Ebbeståhl
Telefon 0766-354189
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (14 dagar kvar)