Enhetschef till hälso-och sjukvårdsenheten

Enhetschef till hälso-och sjukvårdsenheten

Arbetsuppgifter

Funktionsstödsförvaltningen är inne i ett spännande förändringsarbete genom omställningen till en god och nära vård, där en tillgänglig vård och omsorg med fokus på ett personcentrerat förhållningssätt är målet. Nu söker vi en engagerad enhetschef till vår hälso-och sjukvårdsenhet som vill vara med och leda det viktiga arbetet framåt.

Inom hälso- och sjukvårdsenheten arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter som i sina uppdrag har som mål att arbeta personcentrerat, hälsofrämjande och patientsäkert. Arbetet sker i nära samarbete med övriga verksamheter inom förvaltningen för att kunna ge en god och jämlik hälso- och sjukvård till personer med funktionsnedsättning inom Malmö stad.

Som enhetschef får du ett självständigt och varierat arbete där du arbetar i nära samarbete med avdelningschef och ledningsgrupp. Du har stor möjlighet att påverka förvaltningens utveckling genom att bidra med förbättringsförslag och innovativa lösningar inom enhetens ansvarsområde.

Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten. Som enhetschef ansvarar du både för att i samverkan med andra aktörer strategiskt planera arbetet inom de områden som finns i enhetens uppdrag samt arbeta som andra linjens chef med ansvar att leda och fördela arbetet inom enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant universitet/högskoleexamen om minst 180 hp, gärna en socionomexamen alternativt en yrkeslegitimation inom vården såsom sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Du har bred erfarenhet av ledarskap där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget och har du någon form av chefs- eller ledarskapsutbildning ser vi det som meriterande.

Vi vill även att du har erfarenhet av att leda och styra övergripande verksamhetsutveckling och förändringsarbete och att du är van vid att skapa förutsättningar för samarbete och engagemang. Vidare är god kunskap inom den lagstiftning som styr våra verksamheter; HSL, LSS och SoL ett krav.

Då enheten har ett primärvårdsuppdrag ser vi gärna att du har erfarenhet av primärvården och/eller kommunal hälso- och sjukvård. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att leda andra chefer och/eller teamledare samt erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation ser vi det som meriterande.

För att trivas och lyckas i uppdraget behöver du vara lyhörd för behov och leda genom samverkan och delaktighet. Vidare behöver du förstå vikten av ett tillitsbaserat ledarskap och kunna skapa trygghet genom tydlighet och löpande uppföljning.

Du är strukturerad och kvalitetsmedveten i ditt arbete och har förmågan att se ditt uppdrag i ett perspektiv som omfattar hela organisationen. Som person är du driven, lösningsorienterad och kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Hälso- och sjukvårdsenheten är en av tre enheter i den nybildade avdelningen Hälsa, främjande och funktionsrätt. Enheten består av två rehabsektioner och två sektioner för sjuksköterskor och undersköterskor. I rehabsektionerna ingår arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och rehabundersköterskor. I enhetschefssuppdraget kommer du fortsätta det påbörjade arbetet med att bygga upp och utveckla verksamheterna i enheten tillsammans med medarbetare och sektionschefer.

Till enheten finns även ett antal andra specialistfunktioner knutna, bland annat utbildare, medarbetare med specifika uppdrag, vaktmästare, HS-koordinator och kvalitetsutvecklare.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag.

Övrigt

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Kongslöv
Telefon 0721-903067
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 juli 2022 (2 dagar kvar)