Enhetschef sökes till administrativa enheten på förskoleförvaltningen

Enhetschef sökes till administrativa enheten på förskoleförvaltningen

Lockas du av ett enhetschefsuppdrag där du får bidra till en rolig, trygg och lärorik förskola för Malmö stads barn? Välkommen till förskoleförvaltningen! Vi erbjuder dig en tjänst där du, tillsammans med drivande och kompetenta sektionschefer och medarbetare kommer att leda och utveckla våra administrativa processer.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som enhetschef för den administrativa enheten är en ny tjänst och har skapats som ett led i det förändringsarbete som pågått de senaste åren på vår förvaltning. Administrativa enheten kommer att tillhöra kommunikationsavdelningen och enhetschefen kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Enhetschefen kommer tillsammans med två sektionschefer att leda en enhet med cirka 30 anställda. Enhetschefen kommer att säkerställa att enheten erbjuder ett professionellt stöd och service till förvaltningens chefer kopplat till de administrativa processerna. I de nuvarande administrativa teamen finns gedigen kunskap och erfarenhet om förvaltningens och stadens system, rutiner och chefernas behov av administrativt stöd. Vår kommande enhetschef förväntas driva förändringsarbetet vidare genom att fortsätta strukturera, utveckla effektiva och kvalitetssäkrade arbetssätt tillsammans med sina sektionschefer. Tillsammans är målet att arbeta aktivt med de administrativa processerna så de hjälper oss på vägen att skapa en bra förskola.

Enhetschefens uppdrag:
  • Kärnan i uppdraget är att genom ett tillitsbaserat ledarskap leda, stödja och utveckla sektionscheferna i deras uppdrag. Som enhetschef har du personal-, budget-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar.
  • Enhetschefen kommer tillsammans med sina sektionschefer driva utvecklingen av arbetssätt och rutiner samt kvalitetssäkra de administrativa processerna i nära samarbete med förvaltningens processägare.
  • Enhetschefen medverkar i förvaltningsövergripande projekt och bidrar aktivt till samarbete med kollegor i förvaltningen och i staden där effektiva processer och professionellt stöd är ett fokusområde.
Vad erbjuder vi?
  • Ett brett uppdrag i Malmö stads tredje största förvaltning.
  • Att arbeta mot en unik och samhällsviktig verksamhet; förskolan. Malmö stads förskoleförvaltning har en stark position nationellt.
  • Stort fokus på utveckling och möjlighet att påverka.
  • I rollen få leda andra ledare.
  • Att få leda och ingå i ledningsgrupper med andra erfarna ledare.
Rekryterande chef Agneta Sjölund ” En ny och spännande tjänst där du får möjligheten att forma en ny enhet, strukturera, tänka nytt och tillsammans med engagerade medarbetare fortsätta utveckla ett administrativt stöd i toppklass”

Kvalifikationer

Vem tror vi är rätt person för uppdraget? Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som chef eller ledare med personalansvar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att leda andra ledare.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete där du arbetat med stora system för ekonomi, ärendehantering och HR. I tidigare arbete har du lett kvalitetssäkring av administrativa processer.

För att lyckas i rollen krävs arbetslivserfarenhet från en stor offentlig organisation, att du genom omvärldsbevakning är uppdaterad på vad som sker inom administrativa processer och att du ser värdet av att bygga professionella nätverk, både inom och utanför vår organisation och Malmö stad.

Du har en akademisk examen med exempelvis samhällsvetenskaplig-, ekonomisk eller juridisk inriktning eller motsvarande erfarenhet tillsammans med utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du god förståelse för skol/förskoleverksamhet är det meriterande.

Som enhetschef ser du möjligheter i förändring, har god förmåga att visa vägen framåt och leder med tillit. Med ett entusiasmerande och kommunikativt ledarskap som karaktäriseras av lyhördhet och handlingskraft fattar du kloka och modiga beslut som bidrar till utveckling. Du drivs av en nyfikenhet inför verksamheterna och din förmåga att tänka strategiskt och se till helheten kommer att vara central. Vi söker dig som har förmågan att tillsammans med dina medarbetare utveckla och ta ledningen för enheten.

Om arbetsplatsen

Administrativa teamen består idag av fem team. I vår nya organisering kommer de att samlas inom en enhet. Enheten kommer att tillhöra kommunikationsavdelningen.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har cirka 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Intervjuer planeras till veckan 41 och 42.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Agneta Sjölund
Telefon 0729-74 03 02
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (5 dagar kvar)