Enhetschef för nämnd- och ärendehantering inom socialförvaltningen

Enhetschef för nämnd- och ärendehantering inom socialförvaltningen

Arbetsbeskrivning

Vi söker en chef till enheten för nämnd och ärendehantering.

I rollen som enhetschef ansvarar du för att initiera, driva, leda och samordna frågor kring nämndsprocess, registratur samt arkivfrågor, informationssäkerhet och dataskydd i förvaltningen. Du leder förvaltningens juristfunktion, som stöttar verksamheten och förvaltningsledningen i juridiska frågor och förhandlingar. Du har också ansvar för förvaltningens reception på Kungsgatan i Malmö.

I din roll som enhetschef har du budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar för enheten. I din roll leder du och fördelar arbetet inom enheten som består av 15 medarbetare. Tillsammans med dina medarbetare och kollegor skapar du en effektiv och ändamålsenlig organisation som med hög kompetens stöttar och vägleder verksamheterna och förvaltningsledningen.

Enhetschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen inom det samhällsvetenskapliga området eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har chefs- eller annan ledarerfarenhet där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget. För att kunna ta dig an uppdraget ser vi också att du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation och att du har erfarenhet av arbete nära nämnd. Erfarenhet av liknande uppdrag i kommunal eller regional verksamhet är meriterande.

Vi tänker att du är en chef som leder med tillit, där du ger medarbetare utrymme att nå sin fulla potential genom vägledning, råd och stöd. Du leder med nyfikenhet och öppenhet genom att lyssna och ställa frågor och du har en god kommunikativ förmåga. Som beslutsfattare är du tydlig och tar ansvar för att starta aktiviteter, åtgärder, projekt. Att ta initiativ och agera med självförtroende är självklart för dig och du arbetar lika bra självständigt som i grupp.

Att skapa goda relationer till kollegor, medarbetare och andra samverkanspartners är viktigt för dig och du får energi av att bygga kontaktnätverk inom och utanför organisationen. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och behärskar engelska väl i såväl tal som i skrift.

Ett arbete hos oss innebär stor variation och möjlighet till yrkesmässig utveckling. Dessutom får trevliga kollegor och medarbetare att dela din arbetsvardag med. Så tveka inte att söka tjänsten - vi ser fram mot att läsa din ansökan!

Om arbetsplatsen

Strategiska avdelningens uppdrag spänner över alla förvaltningens verksamhetsfrågor. Uppdraget är att stödja nämnd, förvaltningsledning och verksamheten att leda, samordna, omvärldsbevaka och följa upp förvaltningens arbete. Strategiska avdelningen består av fyra enheter: enheten för nämnd och ärendehantering, enheten för analys och uppföljning, enheten för social hållbarhet samt digitaliseringsenheten.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Katja Ligneman
Telefon 076-623 56 44
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (2 dagar kvar)