Enhetschef Stadsfastigheter

Enhetschef Stadsfastigheter

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en enhetschef till en av Stadsfastigehters enheter. Som enhetschef har du det övergripande och yttersta ansvaret för enhetens verksamhet, ekonomi och personal. Du förväntas delegera uppdrag och resurser till enhetens sektionschefer och du rapporterar till avdelningschefen. Som enhetschef kommer du vara en del av Stadsfastigheters ledningsgrupp som arbetar som ett team. Du förväntas ha en ingående förståelse och kunskap om verksamheten samt förståelse för det sammanhang din verksamhet befinner sig i.

Staden förändras med ett stort fokus på “Agenda 2030”. För stadsfastigheter innebär detta arbete efter mål och fokusområden inom klimatneutralt byggande, energieffektiviseringar, smarta arbetssätt, partnerskap och lokalförsörjningsprocessen som är vårt uppdrag. Vi utvecklar vår kultur och lägger stor vikt vid ledarskap och involvering. Vi eftersträvar transparens för hela staden i vårt arbetssätt.

Vi har hög kompetens inom förvaltning, byggprojekt, avtal och förhandlingar. Vi stärker vårt partnerskap med våra lokalnyttjare, våra fackförvaltningar samt externa lokalnyttjare.

Genom att integrera hållbarhet, teknik, processer och underhåll ser vi stora möjligheter att utvecklas för vårt uppdrag för staden. Enheten för hållbarhet och utveckling är en utveckling av tidigare enhet hos oss och har blivit ett naturligt steg på den utvecklingsresa som staden och Stadsfastigheter just nu är på. Vi ser att teknik, hållbarhet och digitalisering hänger starkt ihop. Enheten innehåller i nuläget ett antal sektioner:Brand och Säkerhet och Bim/Gis. Du har budget- och resultatansvar för din enhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant examen om minst 180 hp från högskola/universitet, till exempel inom teknik, energi, hållbarhet eller likvärdig utbildning/ erfarenhet. Har du utbildning inom ledarskap är det meriterande. För att vara aktuell för rollen behöver du ha minst fem års dokumenterad erfarenhet som chef/ledare med budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du behöver också ha bred erfarenhet inom relevant område för tjänsten, där du haft en ledarroll. Vi ser också att du har arbetat i en organisation/verksamhet som genomgått en förändringsresa och trivs i en miljö som präglas av utveckling. Mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift är krav för tjänsten.

Vi ser det som ett stort plus om du har något av följande:
  • Erfarenhet av innovationsarbete inom miljö/energi/teknik
  • Erfarenhet av digitalisering
  • Erfarenhet av arbete inom Säkerhetsområdet
  • Erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet
  • Erfarenhet av att ha arbetat tvärfunktionellt mot olika intressenter
  • Erfarenhet av att leda olika typer av kompetenser
  • Kunskap om förhållningssätten inom Lean
Dina personliga kvaliteteter är viktiga. För att trivas i rollen ser vi att du gillar att leda och involvera alla medarbetare samt skapa förståelse och engagemang. Vidare har du en hög kommunikationsförmåga och leder genom tydliga mål och tror på teamets kraft. Du driver samtidigt som du söker transparens i ditt arbete och du arbetar tillsammans med verksamheten. Du är nätverkande och etablerar goda relationer i organisationen. Malmö Stad arbetar för inkludering och mångfald, vilket är en självklarhet för dig.

Om arbetsplatsen

Stadsfastigheters 174 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,8 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen ca 2 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerande lokaler.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjilgt, enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Helén Nilsson
Telefon 0709-606887
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (4 dagar kvar)