Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Som ekonom för stiftelser på stadskontoret i Malmö stad har du ett omväxlande och viktigt arbete med vår stiftelseförvaltning i staden.

Som ekonom på ekonomi- och utvecklingsenheten har du ett sammanhållande ansvar för stiftelseförvaltningen. Målet är att med stor ödmjukhet hantera stiftelseförvaltningen på ett ändamålsenligt och professionellt sätt.

I uppdraget som ekonom ingår bland annat:
  • Självständigt upprätta årsbokslut och årsredovisningar för stiftelser enligt gällande lagar och regler
  • Rapportera årsredovisningar till myndigheter och ha kontakt med revisorer vid granskningar av stiftelser
  • Upprätta skattedeklarationer och hantera andra skatteärenden
  • Löpande redovisning för stiftelser
  • Beräkning av utdelningsbara medel samt uppföljning per stiftelse
  • Handläggning, beredning, analys och framtagning av beslutsunderlag för vissa stiftelser samt styrelsesammanträden
I arbetet kan det även förekomma att sammanställa budget, bokslut och prognos samt ekonomisk statistik för andra verksamheter inom stadskontoret.

Tillsammans med kollegor på enheten kommer du att delta i olika utvecklingsuppdrag rörande stiftelsehanteringen parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Du blir en del av en dynamisk organisation där mycket händer och där vi ständigt arbetar för att tillsammans öka kvalitén i det vi gör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har några års aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbete, gärna inom offentlig eller ideell verksamhet.

Du har en akademisk examen i ekonomi eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har god vana att arbeta i Excel och ekonomisystem. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med skattedeklarationer och momshantering. Goda språkkunskaper i svenska krävs såväl i tal som i skrift.

Du som söker har förmåga att se helhetsperspektiv och samband. Ditt arbetssätt präglas av struktur, noggrannhet och systematik. Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att självständigt planera, prioritera och organisera sitt arbete. Arbetsuppgifterna kräver ansvarstagande, analysförmåga och initiativförmåga. Du är van vid och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. God samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du är serviceinriktad och har god anpassningsförmåga.

Om arbetsplatsen

Malmö stad förvaltar anknutna stiftelser med en sammanlagd förmögenhet på 2,6 miljarder kronor. Pengarna kan sökas av ekonomiskt behövande Malmöbor, föreningar och organisationer samt verksamheter i Malmö stads egen organisation.

Stadskontorets interna ekonomi- och utvecklingsenhet tillhör avdelningen Intern ledning och stöd. Tillsammans med sektionen för kvalitet och service leder, utvecklar och samordnar ekonomi- och utvecklingsenheten styr-, lednings- och stödprocesser inom ekonomi- och målstyrning med tillhörande uppföljning.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna, och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad, och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på "sök jobbet" nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Alma Hodzic
Telefon 0701-491310
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)