Brandskyddskoordinator

Brandskyddskoordinator

Arbetsuppgifter

Som brandskyddskoordinator kommer du i huvudsak arbeta med operativ utveckling och uppföljning av det systematiska brandskyddsarbetet ur byggnadsägarens perspektiv - både avseende nyproduktion och förvaltning.

Arbetet som brandskyddskoordinator innebär t.ex. att bistå med sakkunskap och kompetens till fastighetsförvaltare och byggprojektledare inom b.la. lagstiftning, regelverk, automatlarm och branschnormer. Arbetet omfattar en även kontinuerlig kontakt med b.la. funktionsentreprenörer, tillsynsförrättare på Räddningstjänsten Syd, anläggningsskötare automatlarm- och släckanläggningar.

Till tjänsten ska du följa upp den operativa delen i olika avtal tex driftentreprenörsavtalet, överenskommelse om brand- och släckanläggningar. Till tjänsten ska du projektleda automatlarmsprojekt vid byte- och nyinstallation av befintliga fastigheter på t.ex. grundskolor och förskolor. Du ska även följa upp tillsynsprocess och närvara vid Räddningstjänstens Syds tillsynskontroller enligt Lagen om skydd mot olyckor tillsammans med fastighetsförvaltarna. Implementering, uppföljning och ständiga förbättringar är en naturlig del i ditt arbete.

Du kommer arbeta nära brandingenjören på Skyddsektionen för att gemensamt stärka avdelningen ur ett brandskyddsperspektiv. Brandingenjören arbetar b.la. med det systematiska brandskyddsarbetet på en mer strategiskt nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig med teknisk gymnasieutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har högskole-, KY- eller YH-utbildning, eller annan relevant branschutbildning inom brandskydd, utrymning, säkerhet, riskhantering eller motsvarande. Vi vill att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerad brandskyddsarbete. Du behöver ha kunskap inom byggnadstekniskt brandskydd och ha en god operativ förmåga. Du har god kunskap om erforderlig lagstiftning t.ex. Lagen om skydd mot olyckor, Boverkets byggregler och Brandskyddsföreningens normer.

Det är meriterande om du har erfarenhet om Lagen om brandfarliga och explosiva varor, Lagen om offentlig upphandling och kommunal verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet som brandskyddskontrollant, brandskyddsrådgivare, anläggningsskötare eller tillsynsförrättare. Det är även meriterande om du är kunnig i äldre bygglagstiftning, brandlarm- och sprinklerkompetens. Du har manuellt B-körkort.

Som person är du lojal och prestigelös samt agerar förtroendeingivande och utför dina arbetsuppgifter med integritet. Arbetet ställer krav på att du arbetar nytänkande, välstrukturerat, förmåga att planera och anpassar dig efter behov.

Du ska ha lätt för att lyssna och kommunicera samt kan uttrycka dig tydligt i både tal och skrift på svenska. Du sätter verksamheten i fokus och tycker det är stimulerande med omväxlande uppdrag och uppskattar att arbeta både i team och självständigt samt lösa olika frågeställningar som dyker upp.

Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Du kommer tillhöra Skyddsektionen på Stadsfastigheter bestående av specialister inom b.la. brand och säkerhet.

Skyddsektionen ska skydda och bevara stadsfastigheters egendom från risk, fara och skada samt hantera kris. Skyddsektionen ska administrera försäkringar, egendomsskador, skadeståndsanspråk och avvikelsehantering för tillbud och skador.

Skyddsektionen ska säkerställa inkommande, upprättande och utlämnande av allmänna handlingar samt en god dokumentationshantering. Skyddsektionen ska även värna och tillförsäkra behandling av personuppgifter.

Stadsfastigheter är Malmö stads byggnadsägare som bygger och förvaltar fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg, kultur och fritid.
Beståndet uppgår till ca 600 objekt med över 1,8 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen 2 miljarder kronor. Stadsfastigheter har ca 170 st anställda och verksamhetens viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerade lokaler.

Serviceförvaltningen är uppdelade i fem avdelningar och erbjuder allt från förtjänst till IT och att svara medborgare i Malmö stads kontaktcenter.
Vi underhåller gator, parker, grönytor och ständer. Vi ser till att våra skolelever får en bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden. Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar.

Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en bättre stad att bo, verka och vara i: olikheter, livserfarenhet och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Demir Kolenovic
Telefon 0733-050076
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Lokalvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (9 dagar kvar)