Boendepedagog till boendestöd inom avdelningen för LSS-bostäder

Boendepedagog till boendestöd inom avdelningen för LSS-bostäder

Arbetsuppgifter

Som boendepedagog stödjer och vägleder du brukare i att bibehålla eller utveckla sin förmåga till självständighet och delaktighet. Inom boendestödet utför vi insatser hos brukare utifrån beslut enligt SoL i ordinärt/eget boende. Tillsammans med brukaren arbetar vi för att utveckla struktur och färdigheter samt skapa strategier för brukaren att möta och hantera situationer i eller utanför det egna hemmet.

Boendepedagogen arbetar tillsammans med, och inte åt, den som behöver stöd. Arbetet sker med hjälp av tydliggörande pedagogik.

Arbetet innebär:
  • Stort egenansvar eftersom arbetet huvudsakligen är ensamarbete i brukarens bostad.
  • God förmåga att fatta egna beslut i stunden och ta ansvar för dessa.
  • Att vara uppmärksam/lyhörd i syfte att fånga tidiga tecken på ohälsa.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 60 högskolepoäng eller 200 YH-poäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet, autism och/eller beteendevetenskapliga området.

Eftersom arbetet till större delen innebär ensamarbete i brukarens eget hem, behöver du vara trygg i din yrkesroll och kunna fatta snabba beslut på egen hand. Du behöver också vara flexibel och lätt kunna anpassa dig till brukare med olika behov, som kan variera från dag till dag. Självklart har du stort tålamod, och fokus på varje brukare och helheten kring denne.

Körkort för manuell växellåda är meriterande, du måste dock kunna cykla. Du har god datorvana och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Arbetstiden är förlagd måndag-fredag, mestadels dagtid.

Arbetslivserfarenhet

Du behöver ha mer än ett års arbetslivserfarenhet av arbete med personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Du får gärna ha arbetat med tydliggörande pedagogik och/eller lågaffektivt bemötande. Ett plus är om du har erfarenhet av att arbeta med personer som förutom sitt funktionshinder även lider av psykisk ohälsa.

Om arbetsplatsen

Boendestödet, som ligger i avdelningen för LSS, arbetar med personer som har autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi utgår från Axel Daniessons väg 2.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidaretjänst
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Johanna Berglund
Telefon 0734-020274
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 19 aug 2022 (4 dagar kvar)