Biträdande rektorer till förskolan

Biträdande rektorer till förskolan

Arbetsuppgifter

Vill du leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du en känsla för struktur och planering? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Vi är fyra rektorer med förskolor i olika delar av Malmö som nu söker varsin biträdande rektor. Som biträdande rektor hos oss ingår du i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, övriga biträdande rektorer och förste förskollärare.

Genom en god resursplanering samt ett coachande och närvarande ledarskap lägger du grunden för en stabil verksamhet och möjlighet till professionell utveckling för medarbetarna. Som biträdande rektor planerar du bemanningen så att rätt person är på rätt plats i rätt tid. Du har medarbetaransvar och håller i medarbetar- och lönesamtal samt medverkar vid rekrytering och rehabilitering av personal. Du bistår även rektor med planering, utveckling och uppföljning av förskolornas verksamhet.

Om arbetsplatsen

Vi söker biträdande rektorer till:

Område 1 - rektor Christina Hallberg Olsson, består av Augustenborgs, Almängens, Estetens och Heleneholms förskolor. Förskolorna ligger varandra i ett mångkulturellt område med stort fokus på språkutveckling. En biträdande rektor går i pension så nu letar vi efter dig som kan passa in i vår grupp. Vi arbetar tillsammans, samtidigt självständigt med mycket ansvar och ett öppet klimat. Vi vill att alla i ledningsgruppen har ett helhetsperspektiv trots att man ansvarar för ett specifikt område eller en specifik förskola. Vi söker nu en biträdande rektor som ska ha ansvar för Estetens och Heleneholms förskola. Förskolorna ligger nära varandra och har ett väl fungerande samarbete vid till exempel arbetsplatsträffar och hantering av mat. Båda förskolorna består av fyra avdelningar och har tillsammans ca 35 medarbetare. Det finns en möjlighet att få en mjuk start in i uppdraget och arbeta parallellt med nuvarande biträdande rektor.

Område 2 - rektor Susanne Berander, ligger nära Värnhem och består av Rönnens, Rönnbärets och Ellstorps förskolor. Området kommer att utökas och därför är det nu möjligt att rekrytera ännu en biträdande rektor till oss. Ett av våra viktigaste ledord är tillsammans, vilket är en bidragande orsak till att vi skapar framgång. Hos oss lägger vi även stor vikt vid tillit i alla led, genom att göra pedagogerna delaktiga med en meningsfull tillvaro så att det gör det möjligt för barnen att få detsamma.
Vi tror på att ge tid för diskussioner och resonemang för att skapa underlag för ställningstaganden som bidrar till en trygg verksamhet för våra barn, medarbetare och vårdnadshavare.

Område 3 - rektor Rosita Eriksson, består av förskolorna Bryggan och Sjösättningen som ligger i Västra Hamnen samt Björnen och Lekatten med placering i centrala Malmö. Nu finns det möjlighet att bli en del av vårt härliga team då vi söker en biträdande rektor till Bryggans förskola som ligger alldeles intill havet. Förskolan har ca 144 barn och 30 medarbetare och arbetsglädje hos barn och pedagoger genomsyrar verksamheten. På Bryggans förskola arbetar vi med projekterande undervisning vilket ska leda till barns delaktighet och inflytande. Förskolornas gemensamma tak är ”Alla barns röster genom de globala målen”. I vårt förskoleområde ser vi varje barns och medarbetares enskilda kompetens och förutsättning. Förskolans läroplan Lpfö-18 ska ligga som ett ankare i utbildningen och som biträdande rektor behöver du ha kunskap kring de olika styrdokument vi arbetar med i förskolan.

Område 4 - rektor Helen Lindberg, består av Diamantens, Lillstjärnans, Linbärets, Solglimtens och Svängedammens förskolor i Oxie. Vi strävar efter att alla barn ska få möta en lustfylld verksamhet där de utmanas i lärandet utifrån sin nyfikenhet, sina intressen och utifrån sina respektive förmågor. Det finns ett genomgående fokus på att utveckla språkstimulerande lärmiljöer och undervisningstillfällen där vuxna och barn verkar tillsammans för lekfulla sammanhang. Digitala medel är naturliga verktyg i den dagliga undervisningen och strävan för ökad måluppfyllelse. Via ett projekterande förhållningssätt skapar vi förutsättningar för att erbjuda barnen naturliga sammanhang, lärtillfällen och lekfulla undervisningsmoment. Ledningsgruppen genomsyras av profession, positivitet, prestigelöshet, hjälpsamhet, gemenskap och humor.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Kvalifikationer
  • Du har en högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp)
  • Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande
  • Du har erfarenhet från förskoleverksamhet eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget
  • Du har ledarerfarenhet
  • Chefserfarenhet med personalansvar är meriterande
  • God digital kompetens
Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

I den här rekryteringen använder vi oss av urvalsfrågor istället för personligt brev. Frågorna ser du när du ansöker för tjänsten. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Fackliga kontaktpersoner:

Marie Lejonklev, Saco/Sveriges Skolledarförbund, 0733-405639, marie.lejonklev@malmo.se
Sharon Haffajee, Lärarförbundets skolledare, 0733-816517, sharon.haffajee@malmo.se
Mer info
Kontaktperson Christina Hallberg Olsson
Telefon 0701-468045
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (10 dagar kvar)