Biträdande rektor till förskolor i Klagshamn

Biträdande rektor till förskolor i Klagshamn

Arbetsuppgifter

Vill du leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du en känsla för struktur och planering? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Som biträdande rektor ingår du i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, övriga biträdande rektorer och förste förskollärare.

Genom en god resursplanering samt ett coachande och närvarande ledarskap lägger du grunden för en stabil verksamhet. Som biträdande rektor planerar du bemanningen så att rätt person är på rätt plats i rätt tid. Du har medarbetaransvar och håller i medarbetar- och lönesamtal samt medverkar vid rekrytering och rehabilitering av personal. Du bistår även rektor med planering, utveckling och uppföljning av förskolornas verksamhet.

Rektor Marie-Louise beskriver att rollen kräver engagemang och lust att vilja vara med i utvecklingsresan som pågår, och att en av nycklarna till framgång är ett aktivt medarbetarskap med fokus på god kommunikation och relationsskapande.

Om arbetsplatsen

För att nå hög kvalitet i vårt rektorsområde har vi fokus på barnet i centrum, inbjudande miljöer och pedagogisk kompetens. Vi har tagit fram värdeord som genomsyrar alla våra förskolor: glädje, trygghet, nyfikenhet och delaktighet. Det når vi genom att vara aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande.

Vi har ett nära samarbete mellan våra förskolor och ledare. Du möts av kompetenta ledare med ett stort utvecklingsdriv och med fokus på att erbjuda barnen utbildning av hög kvalitet. I utbildningsområdet utgår vi i ledningsgruppen från teorierna kring KASAM för att skapa hanterbara och begripliga målbilder. Arbetsklimatet präglas av humor och prestigelöshet där alla stöttar varandra och delar med sig av sina erfarenheter.

Förskolorna i Klagshamn ligger nära varandra i ett naturskönt område, med grönområde och havet vid knuten och innefattar Rubinens förskola fem avdelningar, Smaragdens förskola fyra avdelningar, Opalens förskola fyra avdelningar med torg, Frostmätarens förskola med fyra till fem avdelningar beroende på inskrivna barn. På förskolorna arbetar nyfikna, engagerade och kompetenta pedagogerna som är bra på att samarbeta.
I uppdraget som biträdande rektor kommer du att ansvara för två av dessa förskolor.

Vad erbjuder vi dig?

Som biträdande rektor bidrar du också till utvecklingen av förskolan. Genom att bejaka initiativ och våga testa nya idéer ser du till att medarbetarna får möjlighet att utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.
Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Kvalifikationer
  • Du har en högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp)
  • Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande
  • Du har erfarenhet från förskoleverksamhet eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget
  • Du har ledarerfarenhet
  • Chefserfarenhet med personalansvar är meriterande
  • God digital kompetens
Vi söker efter dig som ser möjligheter och inte hinder. Ditt arbetssätt präglas av struktur, tydlighet och ansvarstagande. Du gillar människor och skapar lätt tillitsfulla relationer med fokus på dialog och samarbete. Du värnar om en god arbetsmiljö genom att ha fokus på ett hälsofrämjande arbetssätt. I situationer som kräver förändring och anpassning ställer du om och har inga problem med delegering eller beslutsfattande

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Marie- Louise Lundkvist
Telefon 0768-769013
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (6 dagar kvar)