Biträdande rektor till Spinneriet och Ärtgårdens förskola

Biträdande rektor till Spinneriet och Ärtgårdens förskola

Arbetsuppgifter

Vill du leda arbetet med att skapa en rolig, trygg och lärorik förskola? Har du en känsla för struktur och planering? Då kan det här jobbet vara något för dig.

Som biträdande rektor ingår du i förskoleområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor, övriga biträdande rektorer och förste förskollärare.

Genom en god resursplanering samt ett coachande och närvarande ledarskap lägger du grunden för en stabil verksamhet. Som biträdande rektor planerar du bemanningen så att rätt person är på rätt plats i rätt tid. Du har medarbetaransvar och håller i medarbetar- och lönesamtal samt medverkar vid rekrytering och rehabilitering av personal. Du bistår även rektor med planering, utveckling och uppföljning av förskolornas verksamhet.

Som biträdande rektor hos oss arbetar du självständigt och använder effektivt din tid. Vi samarbetar tätt i områdets ledningsgrupp i ledningfrågor, dilemma och utvecklingsarbetet.

Att se varje medarbetare, att vägleda och stötta i både arbetslag samt individuella ärende är en stor del av uppdraget som biträdande rektor.

Rollen som biträdande rektor innebär att du har flera uppgifter igång där du behöver kunna prioritera och förhålla dig till deadlines i olika system och i det relationella i alla möten på förskolan, oberoende vem du möter.

Om arbetsplatsen

Spinneriets förskola är en förskola med fyra avdelningar med plats för cirka 80 barn. Förskolan har ett spännande läge på andra våningen i direkt anslutning till köpcentret Mobilia i Malmö. Lokalerna är ljusa och moderna med inspirerande utbildningsmiljöer och på fjärde och femte våningen finns takgårdar som inbjuder till lek, utveckling och lärande.

Spinneriets förskola arbetar med ledorden arbetsglädje, delaktighet och den röda tråden.
 • Vi formar Barnens bästa förskola samtidigt som vi har ambitionen att bli bästa arbetsplats.
 • Förskolan värdesätter delaktighet för barn, vårdnadshavare samt personal.
 • Den röda tråden symboliserar sammanhanget och vikten av ett helhetsperspektiv i allt vi gör.
 • Förskolan har ett tydligt barnfokus och ett förhållningssätt som utgår ifrån att skapa likvärdiga förutsättningar för varje individ.
 • Närvarande och medvetna pedagoger som ser och lyssnar.
Ärtgårdens förskola är en förskola med sex avdelningar med plats för ca 110-130 barn. Förskolan ligger i anslutning till Ärtholmens koloniområde och gården har en gång varit en del av koloniområdet, vilket alla fruktträd samt bärbuskar visar oss varje säsong.

Ärtgårdens förskola har utevistelse som ett av sina prioriterat mål, vilket visar sig genom hög pedagogisk kunskap och aktivitet på gården.

På Ärtgårdens förskola ligger fokus på ett lustfyllt lärande genom utforskande och lek. Trygghet, omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet och vi värnar om att barnen ska ha ett stort inflytande på verksamheten.

Vad erbjuder vi dig?
 • Ett team med hög arbetsglädje.
 • Samarbete i en ledningsgrupp som arbetar i transparens och tydlighet.
 • Ett område som väl representerar Malmö och som med tydliga mål och visioner i våra förskolor vill vara möjligheternas och mångfaldens plats för utbildning och undervisning där utveckling och lärande ges förutsättningar utifrån behov.
 • Ett område med medvetet förhållningssätt och metoder för att skapa Barnens bästa förskola.
Som biträdande rektor bidrar du också till utvecklingen av förskolan. Genom att bejaka initiativ och våga testa nya idéer ser du till att medarbetarna får möjlighet att utvecklas i sina professionella yrkesroller. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.
Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Kvalifikationer
 • Du har en högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå (180 hp).
 • Ledarutvecklingsprogram/-utbildning är meriterande
 • Du har erfarenhet från förskoleverksamhet eller annan verksamhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget.
 • Du har ledarerfarenhet.
 • Chefserfarenhet med personalansvar är meriterande.
 • God digital kompetens.
Vi söker dig som är inlyssnande och genuint intresserad av varje medarbetare.

Din sociala förmåga samt din kunskap och stora erfarenhet av att leda samtal genomsyrar ditt ledarskap.

Du har en förmåga att hålla en struktur och sätta ramar för dina prioriteringar. Du har en fingertoppskänsla för att prioritera rätt i både spontana samt systematiska lägen.

Att se behov, skapa förutsättningar och att bygga relationer ser du som en av de största bitarna och en självklarhet i ditt uppdrag som ledare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 230101 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Anna-Märta Jarleklint
Telefon 073-85 65 091
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (12 dagar kvar)