Biträdande rektor till Sofielundsskolan

Biträdande rektor till Sofielundsskolan

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med stor självständighet? Vill du vara med och göra skillnad på individ-, grupp- och organisationsnivå? Då är det just dig vi söker som skolledare på Sofielundsskolan!

Vi söker nu en engagerad och driven biträdande rektor till vår ledningsgrupp, primärt med ansvar för våra äldre elever. Du blir en del av Sofielundsskolans ledningsteam bestående av rektor, fyra biträdande rektorer och administrativ chef. Du är en viktig medaktör i arbetet med elevernas utveckling mot läroplanens mål.

Som biträdande rektor på Sofielundsskolan är du direkt underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation som rektor gett. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö Stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Som biträdande rektor ansvarar du för:
  • att skapa tydliga uppdrag för medarbetarna att utveckla undervisning utifrån forskning, beprövad erfarenhet och elevernas behov
  • arbetsmiljön i enlighet med arbetsmiljölag, föreskrifter och beslutad för-delning av arbetsmiljöuppgifter
  • att implementera riktlinjer, policyer och handlingsplaner.
I samråd med rektor har du också ansvar för:
  • ekonomi, kvalitet och resultat inom sitt ansvarsområde.
  • att verksamheten bedrivs och att beslut fattas i enlighet med såväl statliga som kommunala styrdokument och mål.
  • att rekrytera, leda, utveckla och omställa medarbetare i enlighet med lagar och avtal, Malmö stads personalpolicy, riktlinjer och rutiner.
Som biträdande rektor har du utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag.

På Sofielundsskolan gör du, tillsammans med andra, skillnad varje dag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med pedagogisk inriktning. Om du även har en genomförd rektorsutbildning eller om du har gått ett annat ledarutvecklingsprogram ser vi det som meriterande. Du har tidigare erfarenhet som skolledare och mot antingen åk. 4-6 eller 7-9. Har du erfarenhet av att arbeta mot både åk. 4-6 oh 7-9 är det meriterande.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument, har en inblick i aktuell skolforskning och ett intresse för pedagogisk utveckling. Som ledare är du modig, nyfiken och utmanande.

Du är en naturlig ledare som är tydlig i din kommunikation, har förmåga att staka ut riktningen samtidigt som du är en god lyssnare. Du tar dig tid för andra och är coachande i ditt förhållningssätt. Att skapa goda och förtroendegivna relationer är naturligt för dig. Vidare är du en analytiskperson som har förmåga och trivs med att agera på såväl operativ som strategisknivå.

Om arbetsplatsen

På Sofielundsskolan går 600 elever från förskoleklass till årskurs 9, varav drygt 250 är inskrivna på fritidshem. Skolan ligger i ett lugnt område mitt i Malmö och eleverna representerar väl Malmö Stads mångfald.

På Sofielundsskolan hittar du TAGGADe medarbetare med fokus på att möjliggöra för alla våra elever att bli sitt bästa jag. Tillsammans arbetar vi mot vårt värdeord TAGGAD: Trygghet, Ansvar, Gemenskap, Glädje, Ambition och Delaktighet. Vi arbetar aktivt med språkutvecklande arbete samt matematikutveckling. Vi har ett elevhälsoteam med stor och diversifierad kompetens med fokus på ett förebyggande och hälsofrämjande arbete.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Urvalsarbetet påbörjas efter sista ansökningsdag och första intervjuer är preliminärt planerade att hållas 18/8.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Malin Pantzar
Telefon 0733-297593
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 aug 2022 (1 dag kvar)