Biträdande rektor till Hermodsdals grundsärskola

Biträdande rektor till Hermodsdals grundsärskola

Arbetsuppgifter

Välkommen till Hermodsdalsskolan! Vi söker nu en biträdande rektor till vår grundsärskola och grundsärskolans fritidshem samt grundskolans integrerade elever

Du blir en del av en engagerad ledningsgrupp som utöver dig utgörs av ytterligare tre biträdande rektorer, en administrativ chef samt rektor. Ledningsgruppen arbetar tillsammans för att leda skolan mot ett gemensamt mål. Som biträdande rektor är du underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tjänsten innebär ett nära ledarskap där du kommer att vara ute i verksamheten till stor del.

Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskap sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Du leder resultat- och kvalitetsarbetet i dialog med dina medarbetare. Som pedagogisk ledare är du med och driver skolans värdegrund och uppsatta mål. Samtidigt som du är pedagogernas stöd är du deras utmanare när det gäller att utveckla undervisningens kvalitet i relation till elevernas resultat och progression.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med pedagogisk inriktning om minst 180 hp. Det är meriterande att du har gått rektorsutbildning samt att du gått någon form av ledarutvecklingsprogram/utbildning. Du ska ha ledarerfarenhet och det är meriterande om du tidigare har arbetat inom grundsärskola eller grundsärskolans fritidshem. Har du tidigare arbetat som chef eller som skolledare är det meriterande. Det är likaså meriterande att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete och arbete i skola.

Du är kommunikativ och kontaktsökande med ett stort socialt nätverk. Vidare är du bra på att upprätthålla relationer och föredrar att arbeta i grupp. Vi ser gärna att du är handlingskraftig och trivs med att arbeta i ett högt tempo! Du är en naturlig ledare där du uppskattar att ha ansvar för dina medarbetare.

Vidare är du flexibel och kan lätt anpassa dig till nya utmaningar och omständigheter. Vi ser gärna att du är nyfiken och frågvis och att du inte räds att komma med nya idéer.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Hermodsdalsskolan är en F-9-skola med cirka 550 elever. Grundsärskolan har 23 elever som just nu går i åk 1-3. Eleverna kommer att gå kvar hos oss till åk 9. Grundsärskolans elever är indelade i 4 klasser, en ämnesklass och tre ämnesområdesklasser. Det är en personaltät verksamhet med fem lärare, tolv assistenter och en samordnare. På grundsärskolans fritidshem går det just nu 16 elever. På grundskolan har vi just nu 7 grundskoleintegrerade särskoleelever som en lärare och två elevassistenter ansvarar för. Dessa elever undervisas även av grundskolans ordinarie lärare.

Skolan arbetar för goda relationer mellan vuxna, elever och vårdnadshavare. Lektionerna har en tydlig struktur där alla lärare arbetar efter samma modell. Fritidsverksamheten har 145 elever och den står för god pedagogisk miljö och utgår från elevernas intresse och nyfikenhet. Vi utgår från ett heldagsperspektiv. Hermodsdalsskolan är en partnerskola med tilläggsavtal. Detta innebär att vi tar emot många studenter från Malmö Universitet och därför har Hermodsdalsskolan ett nära samarbete med universitetet. Personalen deltager i eller håller i seminarier för studenter.

Hermodsdalsskolan är en 1-1-skola där datorn används som pedagogiskt hjälpmedel och administrativt stöd i det dagliga arbetet. Lärare och elever är bekväma med olika IT-baserade hjälpmedel i undervisningen och de använder bland annat Infomentor och Googles alla verktyg dagligen i verksamheten.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Bokelund
Telefon 0733-439628
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 maj 2022 (2 dagar kvar)