Behandlare till den strukturerade öppenvården i Malmö

Behandlare till den strukturerade öppenvården i Malmö

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta inom SÖM (den strukturerade öppenvården i Malmö). Du har som uppdrag att tillsammans med kollegor driva strukturerad öppenvård för personer med missbruk. Du ska inom ramen för verksamheten planera för och genomföra strukturerad öppenvård både i grupp och individuellt. Behandlingen sker primärt dagtid måndag till fredag utifrån ett schema som rymmer både behandlingssamtal men också aktiviteter och andra psykosociala stödinsatser. I uppdraget ingår även att vara kontaktperson till ett antal klienter och i det ingår ett visst praktiskt stöd. Du utvecklar tillsammans med arbetsgruppen verksamheten framåt.

Verksamheten har totalt 20 platser fördelat på två grupper där du och en kollega ansvarar för den ena gruppen. Målgruppen är vuxna personer med olika typer av missbruk och beroende i behov av en utökad struktur kring behandlingsinsatsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete med missbruk och beroende samt erfarenhet av att driva förändringsarbete. Du ska också ha god datorvana och god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är:
  • Utbildning i och erfarenhet av att arbeta med CRA som metod.
  • Erfarenhet av samarbeten med såväl interna som externa parter.
Som person har du lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt förändra ditt synsätt och dina handlingar och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar bra med andra, kan lyssna på dina medmänniskor och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har också förmågan att organisera och prioritera aktiviteter effektivt.

Om arbetsplatsen

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om fyra behandlare och två behandlingskoordinatorer. Tjänsten har placering på Norra Grängesbergsgatan 28.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 januari 2023

Övrigt

Urval kommer att ske den 10 oktober och intervjuer planeras att hållas den 17 och 19 oktober.

I denna rekrytering har vi för att än mer säkerställa ett kompetensbaserat urval valt att rekrytera utan personligt brev och ber dig därför att inte bifoga något sådant, utan endast bifoga din CV.

Innan anställning behöver du visa socionomexamen eller intyg på likvärdig utbildning samt giltig id-handling.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Caroline Laurell
Telefon 0701-467075
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (6 dagar kvar)