Barnskötare till Sadelmakarebyns förskola

Barnskötare till Sadelmakarebyns förskola

Om arbetsplatsen

Sadelmakarebyns förskola ligger i Bunkeflostrand och tillhör ett förskoleområde med fyra andra förskolor. Förskolan har fem avdelningar och ett eget tillagningskök.

Hos oss praktiseras kollegialt lärande på flera sätt och vi arbetar i en anda av att välja att tolka positivt, hjälpa varandra, fråga och dela med oss. Hög kvalitet kräver allas aktiva delaktighet och varje person bidrar med sin kompetens. I vårt systematiska kvalitetsarbete har vi under året ett gemensamt tema, läsåret 2022-2023 fortsätter temat ”Olika men lika” och respektive arbetslag arbetar med ett projekt utifrån barnens intresse.

Tillsammans lär vi oss pedagogisk dokumentation som grund för ett projekterande arbetssätt. Arbetslagen har ett nära samarbete med förste förskollärare för att utveckla verksamheten. Vi lägger grunden för det livslånga lärandet!

Vi tänker att en välkomnande atmosfär och ett gott förhållningssätt har stor betydelse, vi strävar efter att förstärka styrkor och att skapa en känsla av sammanhang där både barn och vuxna ska uppleva begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Vi menar att höga förväntningar, rimliga krav och nära förtroendefulla relationer är en framgångsfaktor i detta.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som barnskötare arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Tillsammans med resten av arbetslaget utformar du den pedagogiska verksamheten. Du arbetar för att erbjuda en trygg omsorg och stimulera barnens utveckling och lärande. Alla barnskötare i Malmö stad har schemalagd tid (2 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kollegialt lärande sker, förutom på den egna förskolan, i olika nätverk inom hela förskoleområdet. I ett nära ledarskap med biträdande rektor och förste förskollärare får du som medarbetare stöd i ditt dagliga arbete och uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bör vara insatt i förskolans styrdokument och ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och en positiv anda. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor.

Du arbetar medvetet utifrån läroplan för förskolan och har erfarenhet inom yrket. Naturligtvis ser du barn som kompetenta individer, nyfikna på sin omvärld och med en vilja att undersöka och utforska. Ett undersökande där du medverkar aktivt och utgår från barns förutsättningar och intressen.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att, i coachning av förskollärare, driva utveckling tillsammans med kollegor. Skicklighet i arbetet med pedagogiska miljöer och tillgängligt material är ett plus, liksom erfarenhet av ett projekterande arbetssätt.

Du är trygg i din professionalitet och som person är du engagerad och positiv. Du har erfarenhet av att arbeta språkutvecklande och är insatt i att arbeta med pedagogisk dokumentation. Du ser värdet av humor och arbetsglädje i utvecklingsprocesser och är väl förtrogen med lekens och det lustfyllda lärandets olika former.

Vi ser fram emot att mötas för att prata om hur vi tillsammans skapar barnens bästa förskola.
Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Susanne Trossö
Telefon 070-632 13 30
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (4 dagar kvar)